Steak s žampionovou omáčkou, americké brambory

cukrenka01 Kuchařka: cukrenka01

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Vepřové maso 13 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

400 g vepřové pečeně
800 g brambor
40 ml oleje
200 ml smetany
200 g žampionů
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce důkladně omyjeme, nakrájíme na osminky, rozvrstvíme na pekáč, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme do rozehřáté trouby na 225°C. Pečeme cca 35 minut.

  2. Maso nakrájíme na 3 cm silné plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi 4 minuty z každé strany.

  3. Žampiony nakrájíme na 0,5 cm silné plátky a na mírném plameni osmahneme na pánvi. Když žampiony zmenší objem na třetinu, zalijeme je smetanou, kterou necháme zredukovat, dokud nevytvoří krémovou konzistenci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Steak s žampionovou omáčkou, americké brambory

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    maris: Ne, prostě ta tenounká slupka se mi nalepí někde v puse a nemohu polknout, musím to vybrat. ;-(Asi mám malý jícen. Proto nepapám ryby, celozrnná pečiva, chleby se zrníčky a slupky z brambor. Několikrát jsem to zkoušela, ale nejde to...! Prostě to nepolknu, pusa to odmítne. U jablíček a hrušek mi slupka nevadí, hlavně štrúdl dělám z jablíček se slupkou. Ovšem tam se to upeče a je to najemno nakrájeno..... A asi bych to žádným dětem nedala, 100 x nic a pak 1 x 7 minut bez dýchání a konec!

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    tejaja: v pahrebe pečené zemiačky...och, mňaaaam...mi děláš chutě:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    No neviem ako kde, ale my sme ako deti v lete denne opekali zemiaky v pahrebe a robím to tak na záhrade doteraz (celé malé zemiaky v šupke). A naučila ma to to babička, takže by som to mala nazývať slovenskou lenivosťou? Veď je to to najlepšie, v pahrebe pečené zemiačky. :-) Bežne pečiem zemiaky v šupke v rúre, nakrájam, pokvapkám olejom, posypem rascou a osolím. Najlepšia vec. A nikdy sa nikto nedusil. Ono každé jedlo sa má dôkladne požuť v ústach, až potom zhltnúť. Áno, stane sa to, ale robiť z toho životu nebezpečnú vec by ma nenapadlo. Stačí predsa kúsoček chleba a šupka s ním pekne zíde do tam, kam má, do žalúdka. Mimochodom, v tej šupke je najviac minerálov a vitamínov. A to doprajem radšej sebe ako prasiatkam.;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Veronika.Hrozna: to asi musíš loupat i jablíčka, hrušky, to je to samé. O děti se ale bát nemusíš, zvládají to i se slupkou sníst bez problémů. ;-):-)

    Odpovědět

  • casino casino

    casino: " resustitaci":-? :-O
    překlep:-!:-//

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: To je ten lepší případ!:-D Bohužel, dusit se jídlem pro prasátka, není to samé. Stalo se to i manželovi vícekrát ! Takže ke mně na stůl, tento neoloupaný výtvor americké lenosti, nesmí !

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika.Hrozna:
    Vy se tu prezentujete m.j. i tím, že mnohdy dokážete zázračné věci...;-)
    No, taky nejsem žádné malé ořezávátko; onehdy mi zaskočil lok Metaxy, což ovšem neznamená, že jsem na ni po zádové resustitaci zanevřel, že :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: No já nevím, ale americké brambory dát dětem, by asi nebylo moudré. Já se těmi slupkami dokážu docela udusit. Tyto brambory považuji za životu nebezpečné i pro dospělé lidi. Natož pro děti. Měla jsem je jednou a nedopadlo to nejlíp. Slupka se zachytila na kořenu jazyku a nešla ani tam, ani tam. Odporný pocit. :-// Od té doby, jen brambůrky bez slupky, ta patří prasátkům a ne lidem! Proč bych jim měla ujídat z korýtka? :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    cukrenka01:
    Tak to je nad mé schopnosti..., já se věnuji spíše amatérskému kuchtění, že :-)
    No, ať se vám daří :-K

    Odpovědět

  • cukrenka01 cukrenka01(autorka receptu)

    casino: Naše jídelna vaří podobná jídla, takže myslím, že by to zvládli. Ale projekt byl z informatiky - vytvořit kalkulačku s cenami potravin v excelu, která musela být odkázána na konkrétní recept na internetu, proto jsem volila jednoduché jídlo.

    Odpovědět

  • casino casino

    cukrenka01:
    No, na jednu stranu mi kanou krokodýlí slzy, že mi nebylo dáno takovou školní jídelnu zažít v reálu :-K
    ...ale druhak: dokážete si představit přípravu a servis tohoto jídla ve školní jídelně? ;-)

    Odpovědět

  • cukrenka01 cukrenka01(autorka receptu)

    casino: Recept byl určen do školního projektu pro jídelnu. Hmotnost masa osobně doporučuji větší.

    Odpovědět

  • casino casino

    Než hmotnost, je u stejků důležitější tloušťka masa...
    Na 4 porce by v surovinách bylo vhodnější uvést: 4 plátky (nebo lépe 4 steaky) 3 cm silné
    No, určitě budou vážit více než uvedených 400g, že:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: krkovička s americkými brambory

Zapomněl/a jsem heslo