Kuřecí horní stehna s houbovou omáčkou

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 25 minut 2 porce Drůbeží maso 14 názorů

Suroviny

2 ks horních stehen vykostěných
olej nebo sádlo na osmažení
1 cibule
200 g žampionů nebo jiných hub
1 lžíce mletého houbového koření
50 g másla
1 lžičku oleje
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
1 lžíce vinného octu
1 lžička (2 g) cukru
200 ml vývaru
200 g smetany ke šlehání
na zahuštění světlá jíška, solamyl apod.
sůl
pepř čerstvě mletý
k podávání snítka kopru, petrželky nebo nasekaná pažitka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, žampiony očistíme, nakrájíme na silnější plátky nebo na čtvrtky. Do hluboké nahřáté pánve dáme máslo a lžičku oleje, orestujeme cibuli dozlatova, podlijeme mírně vodou a necháme podusit. Když se voda vydusí, přidáme žampiony a orestujeme. Podlijeme vývarem, přidáme koření a dusíme doměkka.

  2. Zatím na jiné pánvičce opečeme očištěná, osolená a opepřená stehýnka, nakrájená na větší kousky. Opékáme nejprve kůží dolů dokřupava, otočíme a opečeme i druhou stranu.

  3. Z připravované omáčky vyndáme bobkový list a kuličky koření, přidáme ocet, cukr, sůl, pepř a smetanu. Podle potřeby zahustíme a povaříme..
    Podáváme s hrníčkovým knedlíkem, opečeným masem a posypané zvolenými nasekanými bylinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí horní stehna s houbovou omáčkou

  • Dajda: :yes: i my to potřebujeme - :-K hezký večer

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Marie Svarcova: Určitě to dobře je, příroda a pole to potřebují!

    Odpovědět

  • Dajda: :-) u nás taky - bydlím i já v Praze :-) jsem ráda , že prší a klidně celý týden

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Marie Svarcova: URČITÉ, i když tady v Praze už je pěkná zima a lije jako z konve! Ale tak je vlastně všechno v pořádku, ledoví muži nastolují s železnou pravidelností svoji vládu a ani koronavirus je nezastaví!

    Odpovědět

  • Dajda: :-K moc děkuji, já knedlíky také moc nemusím a děšlám je spíš výjimečně ale za trochu práce to stojí, Nevadí mi kritika, když má někdo tu potřebu tak ať si uleví. :-):-K přeji samé krásné, zdravé dny - ZASE BUDE LÉPE;-)

    Odpovědět

  • magdalenka: :-D:-D:-D moc děkuji, mně to nevadí, každému se líbí a chutná něco jiného:-K, vždyť to nikdo nemusí vařit podle mne:-) . Teď se víc lidí nudí doma tak ať se baví třeba psaním komentářů. Nemusí se stále chválit, dokáži to pochopit 100 lidí = 100 chutí a 100 názorů.. Přeji super zdravé dny :-K:-)<3

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Marie Svarcova: Já knedlíky nemusím moc často, ale když už si je dám, tak dám přednost dobrým domácím, přesně takovým jako máte na obrázku, před naducanými bílými z obchodu, i kdyby byly sebehezčí.

    Už jsem si všimla, že Capri nejde o konstruktivní kritiku, ale o rejpnutí. Sama zatím nic nenabídla. Takových korona-rejpalů se tu objevilo v poslední době několik.:no:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Marie Svarcova: mne sa nezdaju osklive tie knedliky... Su pekne a cely recept je krasny. Zaujimave, v poslednej dobe kolko novych a kritickych nickov sa tu objavilo. Zrejme vedlajsi produkt koronapandemie.

    Odpovědět

  • cathleen: :-K moc děkuji, zrovna dnes se fotka moc nepovedla:-) ale knedlíky jsou normální hrnečkové, dělá je tak téměř každý :-K někdy do nich dávám bylinky (karlovarské knedlíky) ale důležité je , že chutnalo <3:-K Hezký den i všechny příští.

    Odpovědět

  • Capri: líbit se Vám nemusí ale jsou dobré a dělá je tak spousta lidí - Na 3 hrnečky - 1 hrnek polohrubé mouky
    1 hrnek mléka, 2 žloutky,2 rohlíky (nakrájené na kostičky), sníh ze 2 bílků, sůl. Dávám je do hrnečků vyložených potravinářskou folií . Ale knedlíky si na pohled krásné můžete i koupit v supermerketu. Hezký den :-K:-) a hodně zdraví:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Marie Svarcova: hned jsem se musela na tvé "ošklivé" knedlíky kouknout, Maruško...:omg: :-D
    Krásný recept, určitě výborné jídlo a moc pěkně nafoceno :yes::yes:

    Odpovědět

  • Capri Capri

    Knedlíky vypadají opravdu ošklivě

    Odpovědět

  • casino: no jo v původním receptu po babičce byla voda, já pak začala dávat vývar :-), kdo nemá vývar i voda postačí :-K dík za komentář, mějte se super-zdravě

    Odpovědět

  • casino casino

    bod 1 postupu: "...orestujeme cibuli dozlatova, podlijeme mírně vodou a necháme podusit.
    No a proč ta voda? :-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo