Rolády z kuřecích horních stehen

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30-40 min. 2 porce Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

2 kusy vykostěných stehen s kůží
hořčice na potření
na šířku rolády vždy čtvrt klobásy
na šířku rolády překrojený pórek
na šířku rolády 2 čtvrtky syrové mrkve
hořčice
sůl
pepř
grilovací koření
lžíce másla
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí steaky opatrně naklepeme ze strany, kde není kůže.
    Osolíme z obou stran, opepříme a potřeme hořčicí.

  2. Mrkev očistíme a nakrájíme na čtvrtiny.
    Pórek přepůlíme na polovinu a klobásu taky nakrájíme na čtvrtky.

  3. Na konec masa naskládáme suroviny, pevně je srolujeme do rolád a sepneme párátky, nebo kovovými jehlami.

  4. V nádobě na pečení roztopíme máslo, na kterém rolády ze všech stran opečeme. Podlijeme je troškou vody a dáme péct do trouby na 200 stupňů asi na 30-40 minut.
    Během pečení podléváme výpekem, pokud je potřeba, dolijeme trošku vody.

  5. Podáváme s bramborem a salátem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rolády z kuřecích horních stehen

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít