Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 978 kJ / 2 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,84 g |
Tuky | 168,53 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 786 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 162,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
Krok 2: Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je do tuha.
Krok 3: K suchým přísadám přidáme olej, mléko, žloutky a šleháme, dokud není těsto na vafle hladké, potom přidáme ušlehané bílky.
Krok 4: Hotové těsto nalijeme po částech do nahřátého vaflovače a pečeme do zlatova.
Zveřejněno 15. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborné belgické vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGJV
Moje poznámka
Výborné belgické vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGJV
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 4 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 5 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 6 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 1 hodinou
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 3 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 4 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 5 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 6 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 7 hodinami
Květákové placičky
Linova před 8 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 8 hodinami
Uzené pečené koleno
Vladka16 před 8 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
mléko,
olej rostlinný,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (1)