Muffiny z Margot čokolády s krémem

Moučníky Muffiny Doba přípravy: 90 minut 2 názory

Moučníky Muffiny Doba přípravy: 90 minut 2 názory

Suroviny 20 kousků

2 vejce
100 g moučkového cukru
1 skořicový cukr
1 vanilkový cukr
180 ml oleje
7 g sody
170 g hladké mouky
180 g polohrubé mouky
150 g nastrouhaných jablek
1 Margot čokoláda
Krém:
125 ml mléka
30 g hladké mouky
5 kostiček čokolády na vaření
150 g másla
200 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
rumová tresť
Na ozdobu:
marcipán

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme vejce, cukry a vyšleháme do pěny, do které tenkým pramínkem zašleháme olej. Mouky prosejeme do mísy, přidáme sodu a promícháme. Přidáme do těsta na jemno nastrouhaná jablka, nastrouhanou čokoládu a ještě promícháme.

  2. Do formy na muffiny dáme papírové košíčky, naplníme do 3/4 a urovnáme rovinu stěrkou, namočenou v oleji. Muffiny vložíme do předehřáté trouby na 180 °C asi na 30 minut péct dozlatova.

  3. Do části mléka dáme nalámanou čokoládu, vanilkové cukry, pomalu zahříváme a za stálého míchání přidáme mouku, rozkvedlanou ve zbytku mléka a uvaříme hustou kaši. Dáme ji vychladit. Než vychladne, ušleháme moučkový cukr s máslem do pěny a pomalu pak zašleháme studenou kaši a rumovou tresť.

  4. Studené muffiny ozdobíme krémem a marcipánem.

Poznámka od kuchařky

Dnes jsem je upekla na svatbu.

Komentáře k receptu Muffiny z Margot čokolády s krémem