Suroviny
Porce: 1,5 litru
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 210 kJ / 528 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,83 g |
| Tuky | 13,17 g |
| Vláknina | 19,25 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 75,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z vepřovky pečlivě seškrábeme sádlo, pokud je ho málo, přidáme další kousek sádla, nebo přidáme olej, osmažíme na něm cibuli do zlatova, přidáme mouku, zasmahneme a přidáme papriku, promícháme, rychle podlijeme studeným masovým vývarem (nebo jen vodou) a prošleháme, abychom měli polévku pěkně hladkou.
Krok 2: Přidáme brambory, přivedeme k varu a zároveň přisolíme, opepříme a okmínujeme podle chuti a prolisujeme česnek. Když jsou brambory uvařené doměkka, přidáme i vepřové maso, přivedeme k varu, dochutíme a vaříme pomalým varem společně max. 5 minut, jen aby se chutě spojily a zároveň aby se maso z konzervy zcela nerozvařilo. Na konci varu přidáme i majoránku.
Krok 3: Polévka je výborná, a pro ty, kteří mají doma vepřové konzervy, je to tip na opravdu rychlou a vydatnou polévku.
Vím, že gulášových polévek je tu hodně, poctivě jsem hledala "gulášovku" z vepřové konzervy, ale nenašla. Tak snad tato verze gulášové polévky nebude vadit a přijde někomu k chuti.
Vím, že gulášových polévek je tu hodně, poctivě jsem hledala "gulášovku" z vepřové konzervy, ale nenašla. Tak snad tato verze gulášové polévky nebude vadit a přijde někomu k chuti.
Zveřejněno 1. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gulášová polévka z domácí vepřové konzervy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7D2
Moje poznámka
Gulášová polévka z domácí vepřové konzervy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7D2
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 4 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 5 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 7 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 8 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 10 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 11 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 11 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 11 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Suroviny:
konzerva vepřová,
cibule,
cibule,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
vývar hovězí,
brambory,
česnek,
sůl,
pepř,
majoránka,
kmín celý
Komentáře (3)