Vepřové kotletky na česneku

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety (bez kosti)
1 cibule
4 stroužky česneku
sójová omáčka
worcesterová omáčka
koření na bifteky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotletky naklepeme, (stačí lehce, ať maso nemáme moc rozklepané), posypeme ho kořením na bifteky a dáme stranou. Dále připravíme oloupanou cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme na nudličky a česnek na slabé plátky a zatím odložíme.

  2. Do pánve dáme trochu oleje, stačí 1-2 lžíce a na něm lehce necháme provonět cibuli s česnekem. Po chvíli přidáme maso a to necháme z každé strany lehce opékat. Pak pokapeme sójovou a worcesterovou omáčkou, necháme opět provonět, můžeme přidat trochu vody a děláme v pánvi 15-20 minut. Během opékání maso dřevěnou vidličkou obracíme, popřípadě podlíváme šťávou.

  3. Hotové kotlety podáváme, na talíř přidáme cibulku a posypeme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Kotletky, jelikož je to rychlé jídlo - minutka, tak můžeme podávat buď s bramborem nebo s pečivem

Jinak koření na bifteky jsem koupila v Lidlu, když byl řecký týden.

P.S. Možná se pro někoho bude zdát postup složitý, ale maso je opravdu za chvíli hotové, chuť je vynikající a maso křehké a moc dobré, opravdu rychlá minutka, když se nechce vařit.

Komentáře k receptu Vepřové kotletky na česneku