

Bezlepkové bylinkové krůtí placičky
Suroviny 4+
- Krůtí placičky:
- 850g krůtího masa - mleté
- 100 g bezlepkové strouhanky
- hrst čerstvého tymiánu
- 1 lžička řeckých bylinek
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 1 lžička balzamikového octa
- 1 jarní cibulka
- špetka sůl
- slunečnicový olej
- Bramborové lupínky:
- 4 větší brambory
- slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
Tymiánové lístečky zdrhneme ze stopky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. V misce smícháme všechny ingredience kromě soli a důkladně promícháme (přidáme více strouhanky dle nutnosti, aby maso drželo lépe při sobě). Nakonec maso jemně osolíme těsně před tvořením karbanátků, aby nepouštělo zbytečně vodu.
Brambory nakrájíme na tenké plátky (lupínky). Teflonovou pánev vytřeme olejem, pořádně nahřejeme a z obou stran pomalu opečeme jednotlivé bramborové lupínky.
Poté přidáme cca lžičku oleje, vytvarujeme (raději tenčí) masové placky a z obou stran též opečeme. Podávala jsem s bramborovými lupínky a švestkovou omáčkou (OTMA).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bezlepkové bylinkové krůtí placičky
K receptu nejsou žádné komentáře.