Falešná dršťková z hlívy / václavek (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Taevita Kuchařka: Taevita

Dietní recepty , Dělená strava, Veganské 4 názory

Suroviny

1 lžíce oleje řepkového nebo olivového
2 cibule
1 balení chlazené hlívy
3 rozmačkané stroužky česneku
3 větší brambory (nemusí být) nakrájené na kostky
mouka na zahuštění
mletá paprika
sůl
pepř
majoránka
kmín
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Zpěníme nakrájenou cibulku na oleji, orestujeme česnek, mletý kmín a rychle papriku.

  2. Podlijeme trochou vody, přidáme nakrájenou hlívu, brambory, osolíme, opepříme, okmínujeme, dolejeme vodu do požadované hustoty. Vaříme 15 minut.

  3. Zahustíme moukou, přidáme lžíci majoránky a necháme přejít varem. Chlebík kupuji, stačí jakýkoliv obyčejný, hnidopiši kupují žitný.

Poznámka

Vynikající je i z václavek. U nich pozor, nejdřív převařit, vodu vylít a pak teprve houby použít na přípravu polévky. Syrové jsou prý slabě jedovaté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Falešná dršťková z hlívy / václavek (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Taevita: možná nebylo myšleno zle, ale vzhledem k tomu, jak veliké množství lidí sem k nám zavítá (a každý může za slovem "vidět" něco jiného), by bylo vhodné volit slova obezřetněji. Cituji:
    Hnidopich je člověk, který poukazuje na věci, které za tuto pozornost nestojí, zbytečně se tedy v něčem rýpe. Slovo vzniklo spojením slova píchat a hnida. Hnidopich se soustředí především na nepodstatné detaily a odvádí tak pozornost od jádra věci.
    Pro svou malichernost a rýpavost bývá ve společnosti neoblíbený, pokud se typicky projeví, bývá jeho okolí značně znechucené a otrávené.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Taevita: Tak teraz nerozumiem ja. Teda ten, kto je žitný chlieb, je echt dietář??? Ja sa v pečení nemôžem cathleen rovnať, ale tiež dávam prednosť žitnému chlebu a nepovažujem to za diétu. Mimochodom, žitná múka je zdravšia ako pšeničná.

    Odpovědět

  • Taevita Taevita(autorka receptu)

    Nebylo to myšleno zle, hnidopich je ECHT DIETÁŘ, ´který ohrnuje nos nad obyčejným chlebem, který mu není dost DIETNÍ. Často se s tím setkávám.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nerozumím poslední větě postupu - já třeba žitný chléb miluji, dávám mu přednost před pšeničným, a proto jsem podle vás hnidopich:-?

    Odpovědět

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty