

Vepřové kostky na celeru a mrkvi
Suroviny 4 porce
- 800 g vepřové plece
- 500 g celeru
- 350 g mrkve
- 200 g vývaru
- 100 g másla
- mletý pepř
- sůl
- zelená petrželka na posypání
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na větší kostky, celer nastrouháme na hrubých slzičkách a mrkev nakrájíme na kolečka.
Vše dáme do pomalého hrnce, osolíme, opepříme, přidáme vývar a promícháme.
Hrnec zapneme na stupeň II (high) a necháme pod pokličkou pracovat 4 hodiny. Chvilku před dokončením přidáme pro zjemnění na plátky nakrájené máslo.
Na přílohu jsou vhodné vařené brambory.
Poznámka od kuchařky
Také jsem vyzkoušela předem kostky masa i zeleninu orestovat a pak dát do PH, výsledná chuť byla stejná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové kostky na celeru a mrkvi
-
Marie Svarcova:
Eja57:
Děkuji
Občas dělávám v klasik hrnci,někdy v papiňáku,ale tam se musí šťáva v závěru malinko zahustit.Použivám škrob.Tentokrát se mi nic nechtělo a tak to jistil bezpracný pomalý hrnec bez hlídání.Sice jsou kousky masa obalené celerem,takže vzhledově malý problém,ale chuťově to bylo OK
-
-
Dělám bez PH, dobrý nápad. O co hůř to vypadá, o to lépe to chutná
-
Jaromira18: Děkuji
-
Dobrůtka.