Vepřové kostky na celeru a mrkvi

Pomalý hrnec Doba přípravy: 4 hodiny na high 5 názorů

Pomalý hrnec Doba přípravy: 4 hodiny na high 5 názorů

Suroviny 4 porce

800 g vepřové plece
500 g celeru
350 g mrkve
200 g vývaru
100 g másla
mletý pepř
sůl
zelená petrželka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, celer nastrouháme na hrubých slzičkách a mrkev nakrájíme na kolečka.

  2. Vše dáme do pomalého hrnce, osolíme, opepříme, přidáme vývar a promícháme.

  3. Hrnec zapneme na stupeň II (high) a necháme pod pokličkou pracovat 4 hodiny. Chvilku před dokončením přidáme pro zjemnění na plátky nakrájené máslo.
    Na přílohu jsou vhodné vařené brambory.

Poznámka od kuchařky

Také jsem vyzkoušela předem kostky masa i zeleninu orestovat a pak dát do PH, výsledná chuť byla stejná.

Komentáře k receptu Vepřové kostky na celeru a mrkvi