Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 759 kJ / 3 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,53 g |
Tuky | 5,18 g |
Vláknina | 38,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 840,60 g |
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kusy cca 5x5 cm, paličky nechte vcelku, osolte. Na široké pánvi rozpalte olivový olej, a maso na něm pozvolna opékejte ze všech stran, aby zezlátlo, asi 10 minut (paličky 15 minut). Na posledních pár minut přidejte podélně nakrájené osminky paprik a opečte z obou stran. Ty vyjměte a nechte zatím stranou. Krok 2: K masu přidejte nakrájené fazolky, drcená rajčata, posekaný česnek, sypkou papriku, promíchejte, přilijte šafránovou vodu i s bliznami a vývar. Nechte cca 10 minut probublávat. Případně dosolte, protože přijde na řadu ještě rýže. Krok 3: Asi polovinu opečených proužků paprik nakrájejte na menší kousky, zbytek nechte vcelku na ozdobu. Vlijte do pánve 2 hrnky teplé vody a přisypte rovnoměrně rýži. Jednou dobře promíchejte, kousky masa a nakrájenou papriku rozložte po pánvi tak, aby byly po celé ploše. Vše nechte při střední teplotě probublávat. Kdyby se vám zdálo, že je rýže ještě tvrdá a už je v ní málo tekutiny, přilijte ještě teplou vodu a nechte rýži uvařit doměkka. Všechna tekutina by měla být odpařená, rýže měkká a měla by vytvořit vespod trošku připečenou krustičku. Posledních pár minut zakryjte paellu alobalem nebo utěrkou, všechny chutě se krásně propojí. Nakonec dozdobte pečenou paprikou a je hotovo, můžete podávat. Krok 4: Paella de Marisco:
Cibuli a česnek nakrájejte najemno, papriku a sépie na kostičky cca 1x1 cm. Krevety zbavte krunýřů a ty vložte do 2 hrnků vody. Přiveďte k varu a vařte cca 10-15 minut. Z kunýřů tak připravíte skvělý vývar. Krok 5: V široké pánvi rozehřejte olivový olej, na něm asi 2 minuty restujte sépiové kousky a vyjměte je. Vložte na olej cibuli, restujte, po chvíli přidejte nakrájenou papriku, česnek, drcená rajčata, mletou papriku, zalijte vodou se šafránem a osolte. Restujte cca 3 minuty a přihoďte zpět sépie, zalijte vývarem z krevet a přidejte ještě hrnek teplé vody. Dosolte. Když vše přijde k varu, vsypte rýži, zlehka promíchejte a vařte. Po zhruba 10 minutách rozložte po povrchu slávky a po dalších 5ti krevety. Slávky se rozevřou (pokud ne, vyhoďte je) a krevety zrůžoví. Když je rýže měkká a bez tekutiny, přikryjte na posledních pár minut paellu alobalem nebo utěrkou, chutě se krásně prolnou. Jak jsem psala u předchozího receptu, rýže by měla vespod vytvořit trochu připečenou krustičku. Podávejte s měsíčky citronu.
Zveřejněno 7. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paella Valenciana a Paella de Marisco
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Mp0
Moje poznámka
Paella Valenciana a Paella de Marisco
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Mp0
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vepřová plec na houbách
Přidáno před 1 hodinou
Sýrová placka
Přidáno před 3 hodinami
Rychlé krůtí prsní kousky s česnekovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Hraběnčiny řezy s kokosem
Přidáno před 13 hodinami
Dýňový koláč s rozinkami
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý jablečný koláč
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
sunnydog před 3 hodinami
Pečená zelenina
Jan54 před 4 hodinami
Kuře na cuketě, rajčatech a zakysané smetaně
Andulin před 5 hodinami
Chlebový nákyp
Kajkajak před 13 hodinami
Salát z kysaného zelí, plný vitamínů
Kajkajak před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
veronika_straka před 15 hodinami
České buchty
Martas6 před 17 hodinami
Řepové brownies
verisek08 před 17 hodinami
Šumavský bramborák
Sahula před 17 hodinami
Buchtičky s krémem
monika2103 před 18 hodinami
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
stehno králičí,
kapie červená,
lusky fazolové,
rajče drcené,
česnek,
rýže kulatozrnná,
voda,
sůl,
olej olivový,
sépie,
slávky,
krevety,
paprika čerstvá červená,
cibule,
česnek,
rajče drcené,
rýže kulatozrnná,
voda,
sůl,
olej olivový,
citron
Komentáře (1)