Vepřové výpečky z bůčku
Klasiku české kuchyně, dozlatova upečené kostky prorostlého bůčku, připravíme snadno. Maso nakrájené na kostky smíchané s cibulí a česnekem opečeme ze všech stran a těšíme se, až s rodinou zasedneme k vynikajícímu obědu.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 467 kJ / 2 024 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,45 g |
| Tuky | 178,47 g |
| Vláknina | 7,63 g |
| Cholesterol | 276 mg |
| Sodík | 365 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnutý bůček nakrájíme na stejnoměrné kousky (6 kousků na porci).
Krok 2: Maso osolíme, opepříme, promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a utřeným česnekem.
Krok 3: Vložíme je do pekáče, mírně podlijeme vodou a dáme péci do rozehřáté trouby. Během pečení masem občas zamícháme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
Krok 4: Měkké, dozlatova upečené maso z pekáče vyjmeme a zalijeme je procezeným vypečeným tukem.
Krok 5: Vepřové výpečky podáváme teplé s kyselým zelím a vařenými brambory nebo jinou přílohou.
Zveřejněno 12. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové výpečky z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Jxo
Moje poznámka
Vepřové výpečky z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Jxo
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 14 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 1 hodinou
Margot kuličky
Junys před 2 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 2 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 2 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 4 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 4 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 5 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 5 hodinami
Suroviny:
bůček bez kosti,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
voda
Komentáře (4)