Vepřové výpečky z bůčku
Klasiku české kuchyně, dozlatova upečené kostky prorostlého bůčku, připravíme snadno. Maso nakrájené na kostky smíchané s cibulí a česnekem opečeme ze všech stran a těšíme se, až s rodinou zasedneme k vynikajícímu obědu.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 467 kJ / 2 024 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,45 g |
Tuky | 178,47 g |
Vláknina | 7,63 g |
Cholesterol | 276 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnutý bůček nakrájíme na stejnoměrné kousky (6 kousků na porci).
Krok 2: Maso osolíme, opepříme, promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a utřeným česnekem.
Krok 3: Vložíme je do pekáče, mírně podlijeme vodou a dáme péci do rozehřáté trouby. Během pečení masem občas zamícháme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
Krok 4: Měkké, dozlatova upečené maso z pekáče vyjmeme a zalijeme je procezeným vypečeným tukem.
Krok 5: Vepřové výpečky podáváme teplé s kyselým zelím a vařenými brambory nebo jinou přílohou.
Zveřejněno 12. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové výpečky z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Jxo
Moje poznámka
Vepřové výpečky z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Jxo
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
bůček bez kosti,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
voda
Komentáře (4)