Suroviny pro 1
4
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 298 kJ / 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,59 g |
Tuky | 2,91 g |
Vláknina | 30,10 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 99,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel a celer osmahneme v remosce na másle. Pak přidáme plátky čerstvých hub, po chvíli pak nasekanou cibuli, ochutíme kmínem, zaprášíme moukou a zasmažíme dozlatova.
Krok 2: Zalijeme vodou, přidáme oloupané a na kostky pokrájené brambory, mírně osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Polévku pak ochutíme v dlani rozemnutou majoránkou a jen krátce provaříme. Porce na talíři ozdobíme jemně nasekanou listovou petrželkou.
Krok 3: Poznámka: Sušené houby namočíme asi na 30 minut do vlažné vody, aby změkly. Přidáme je do polévky až s bramborami. Můžeme přidat i trochu scezené vody z nich, ale ne příliš (nejvýše 100 ml), polévka by zhořkla.
Krok 4: Obměny: Do polévky můžeme společně s majoránkou přidat i nasekané lístky libečku a prolisovaný česnek. 1/3 polévky můžeme rozmixovat nebo propasírovat přes síto a pak společně s majoránkou přidat zpět do remosky. Polévka zhoustne.
Zveřejněno 13. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česká bramboračka z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8QP5
Moje poznámka
Česká bramboračka z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8QP5
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Suroviny:
voda,
brambory,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
kmín mletý,
majoránka,
mouka hladká,
petrželka,
houby čerstvé,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Jurgen.k: píšu to jak to cítím
To je ale chiba
***
No a jak je to s tím vařením
Nikde nestojí psáno, zda NA deklu, či POD deklem, he?
Mám ještě stařičkou remosku
Když se víko dá opačně a do víka se vloží miska od remosky, tak se dá jídlo vařit jako na sporáku
Jurgen.k: Polévku vařit v remosce na vařiči nebo klasicky jako v remosce?
Taky houby namáčím a přidávám i s vodou, je to skvělé přírodní dochucovadlo. Nevloudil se Vám do té hořké várky panský hříbek, tedy hřib žlučník? https://cs.wikipedia.org/wiki/H%C5%99ib_%C5%BElu%C... Vypadá skvělé, což se o chuti rozhodně říci nedá!