Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 069 kJ / 2 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,40 g |
Tuky | 144,73 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 621 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 231,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku s moučkovým cukrem, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, lískovou moučku, třtinový cukr a žloutek. Vše vypracujeme na pevné těsto.
Krok 2: Těsto zabalíme do fólie a dáme do lednice na alespoň hodinu ztuhnout. Uležené těsto lehce propracujeme a kousek po kousku lehce vytlačíme do kovové formičky na rohlíčky. Rozložíme je na plech a pečeme je ve vyhřáté troubě na 200°C cca 5 až 8 minut.
Krok 3: Hotové rohlíčky necháme vychladnout a opatrně je vyklopíme z formiček.
Zveřejněno 11. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tlačené oříškové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kpDN
Moje poznámka
Tlačené oříškové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kpDN
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 24 minutami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 49 minutami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 5 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 6 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 7 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 8 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
cukr moučkový,
máslo,
cukr třtinový,
žloutek
Komentáře (8)