 
	
		
Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště
Linecké přesně takové, jak se učí na cukrářské škole, si můžete upéct i vy. Podle tohoto receptu to hravě zvládnete i pokud jste teprve začátečníci. Pusťte se do toho, třeba se právě tento recept stane vaším oblíbeným.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 009 kJ / 2 870 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 37,37 g | 
| Tuky | 165,25 g | 
| Vláknina | 7,50 g | 
| Cholesterol | 885 mg | 
| Sodík | 31 mg | 
| Sůl | 0,07 g | 
| Sacharidy | 304,63 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, cukr, přidáme změklé máslo (pokud není čas nechat povolit, je dobré ho nastrouhat na velkém struhadle) a žloutky.
	Krok 2: Vypracujeme těsto a necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici.
	Krok 3: Po vytažení z lednice těsto prohněteme na pomoučeném vále, aby se lépe rozvalovalo.
	Krok 4: Vyválíme z něj na plát o tloušťce asi 3 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.
	Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 8-10 minut a poté necháme vychladnout.
	Krok 6: Po vychladnutí mažeme marmeládou. Pokud máte tužší marmeládu, je dobré ji rozšlehat, bude se lépe mazat.
	Krok 7: Pocukrujeme, dáme do uzavíratelné krabice a necháme do druhého dne uležet. Pak je cukroví krásně měkké.
Zveřejněno 15. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyPR
Moje poznámka
					 
				
Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyPR
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 45 minutami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 20 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 11 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 12 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 12 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 12 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 12 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 12 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 13 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 13 hodinami
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							marmeláda pikantní
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (5)
No, podobně se těsto na linecké dělá ve velkém v míchačkách s hákem po desítkách kg najednou
Hrozí ale spaření těsta
( Moje babička skvělá kuchařka by mě za změklé máslo do lineckého, podsypávání moukou a pečení dozlatova nepochválila...vždy studené máslo, nikdy nepodsypávat moukou a péct jen do bleda...ale už je to druhý recept na webu z učiliště se stejným postupem...)