Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště
Linecké přesně takové, jak se učí na cukrářské škole, si můžete upéct i vy. Podle tohoto receptu to hravě zvládnete i pokud jste teprve začátečníci. Pusťte se do toho, třeba se právě tento recept stane vaším oblíbeným.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 009 kJ / 2 870 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,37 g |
Tuky | 165,25 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 304,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, cukr, přidáme změklé máslo (pokud není čas nechat povolit, je dobré ho nastrouhat na velkém struhadle) a žloutky.
Krok 2: Vypracujeme těsto a necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici.
Krok 3: Po vytažení z lednice těsto prohněteme na pomoučeném vále, aby se lépe rozvalovalo.
Krok 4: Vyválíme z něj na plát o tloušťce asi 3 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 8-10 minut a poté necháme vychladnout.
Krok 6: Po vychladnutí mažeme marmeládou. Pokud máte tužší marmeládu, je dobré ji rozšlehat, bude se lépe mazat.
Krok 7: Pocukrujeme, dáme do uzavíratelné krabice a necháme do druhého dne uležet. Pak je cukroví krásně měkké.
Zveřejněno 15. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyPR
Moje poznámka
Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyPR
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 2 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
cukr moučkový,
žloutek,
marmeláda pikantní
Komentáře (5)
No, podobně se těsto na linecké dělá ve velkém v míchačkách s hákem po desítkách kg najednou
Hrozí ale spaření těsta
( Moje babička skvělá kuchařka by mě za změklé máslo do lineckého, podsypávání moukou a pečení dozlatova nepochválila...vždy studené máslo, nikdy nepodsypávat moukou a péct jen do bleda...ale už je to druhý recept na webu z učiliště se stejným postupem...)