Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crème Chantilly

Pod vznešeným názvem crème Chantilly se skrývá šlehačka, ochucená vanilkou. Ač se jedná o velice jednoduchou záležitost, její chuť je opravdu dokonalá. Využijeme ji hlavně při zdobení dortů, nebo zákusků.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

24. 1. 2021 12:55

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie3 134 kJ / 749 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky75,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 75 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy12,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

25. 6. 2023 14:15

Krémem jsem plnila minipavlovu. Přidala jsem s dovolením foto:-)

Pajaja

23. 2. 2022 10:09

Chtělo by to fotku receptu, takhle je to polovičatý a ne dokonalý, kuchaříčku! (((

Dajda Dajda

24. 1. 2021 14:48

Tak to jsem nevěděla, že připravuji krém Chantilly, když dělám vanilkovou šlehačku. Postup jsem si vymyslela odlišný: šlehačku uvedu téměř do stavu varu, smíchám s potřebným množstvím vanilkového cukru, nechám vychladit a dám do ledničky. Vyšlehám další den. :-K

tejaja tejaja

24. 1. 2021 14:09

Pozrela som si tento krém vo svojej francúzskej kuchárke. Zdôrazňuje sa tam šľahanie v studenej mise. Krém má byť spenený a akonáhle drží sa na metlách šľahača, treba prestať šľahať. Potom sa pridá cukor (50 g) a vanilkový cukor, 1/2 vrecka na 1/4 l smotany. ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: smetana ke šlehání, cukr moučkový, lusk vanilkový

TopRecepty.cz

Crème Chantilly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vEG5