Čína po česku - rychlá a dobrá

Roxana Kuchařka: Roxana

Doba přípravy: 25 4 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

0,5 kg vepřového masa
2 hrsti slaných burských oříšků
Moravanka
špetka soli
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso pokrájíme na nudličky, používám cokoliv, plecko, kýtu, ořez z křížových kostí (ten je nejlepší...) a hodím na pánvičku.

  2. Mnohdy není potřeba dávat vůbec nic a když tak jen oříšek sádla.

  3. Maso prudce opeču a teplotu trochu stáhnu.

  4. Pak opět zvýším teplotu, přidám sterilovanou zeleninu, skoro nejlepší je lečo, pokud není přímo rozvařené či podobná konzerva. Pozor, ať si tam nenalijete půl konzervy vody!

  5. Nakonec přisypu pytlík slaných oříšků nebo podle toho, jak je máte rády, opražím a se solením opatrně, podle toho jak jsou slané oříšky.

    Kdo má rád pálivé jako já, přidá Tabasco!

Poznámka

Příloha je čerstvý chléb. Je to jedna z mých oblíbených rychlých večeří.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Čína po česku - rychlá a dobrá

  • Roxana Roxana(neregistrovaná)

    Dajda: Máš pravdu. Číňan by se vyděsil.:-O

    Tento recept jsem si přinesla z nemocnice (jak to dřív chodívalo, o čempak se ženské baví), v době, kdy ještě čína na talíři nebyla známá a pronikala jen zvolna, tudíž vše, co se trochu lišilo od našich klasických jídel - byla "čína". Stačil burák a sója a bylo jasno...:-p

    No jelikož je to asi 30 let, co ten recept mám z jihlavské nemocnice, už jsem si zvykla, za 30 let se hodně změnilo všude i na našich talířích, tak se omlouvám za sílu zvyku a vzpomínek...
    :-S
    Ale mohu to nazvat jinak, recept je velmi rychlý a zas tak nejedlý není, že je škoda ho sem nedat - tedy jak pro koho.:-!

    Výhodou pro mne večer jsou rychlovky a tohle je.:-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Tez jsem zapremyslela a pak jsem si rekla:"Jsou veci, mezi nebem a zemi, ktere se nedaji proste vysvetlit!!"

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Určitě dobré, ale čínou bych to raději nenazývala. Nevím, proč se v Čechách každé směsi z nakrájeného masa říká "čína":-?:-//

    Odpovědět

Tématické fráze: čína po česku dobrá čína jak uvařit dobrou cinu recept česká čína z vepřového čína po česku recept recept na dobrou čínu cina z leca rychlá vepřová čína jak udelat dobrou cinu rychlá čína z vepřového masa rychlá čína recept na čínu po česku z vepřového vepřová kýta nejlepší recepty vepřová plec nejlepší recepty dobrá čína recept dobrá vepřová čína čína s oříškama čína z oříškama recept recept čína po česku rychla čina z vepřoveho

Zapomněl/a jsem heslo