Vepřová játra v alobalu

Suroviny

300 g vepřových jater
300 g jablek
citronová šťáva
1 dl bílého vína
pepř
olej
špetka skořice
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bravčovú pečeň nakrájame na plátky, zastriekneme vínom a okoreníme.
    Rozpálime olej a pečeň z oboch strán opečieme.

  2. Plátky pečene vyberieme na štvorce alobalu (každý plátok na 1 štvorec), ktoré sme potreli jemne olejom.

  3. Do panvice po opečení pečene vložíme na kúsky nakrájané jablká, postriekame citrónovou šťavou, pridáme štipku škorice a podusíme ich domäkka. Potom jablká navrstvíme na plátky pečene.

  4. Alobal uzavrieme do balíčka a uložíme na plech.

  5. Vložíme do rúry a pečieme na 180°C asi 20-30 min (podľa hrúbky pečene). Potom odbalíme vrch a ešte trocha zapečieme. Solíme až pred podávaním.

  6. Podávame s pečivom a zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Komentáře k receptu Vepřová játra v alobalu

K receptu nejsou žádné komentáře.