Rarášci z tarhoni

Suroviny 2 porce

400 g tarhoni, předem uvařené a scezené
100 g Nivy
50 g schwarzwaldské šunky
50 g kapie
1 lžička sušeného česneku
2 vejce
1 plná lžíce Solamylu
pepř mletý
sůl - opatrně!
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vařenou tarhoňu v osolené vodě scedíme, necháme okapat a zchladnout. Tarhoňu nasypeme do mísy, přidáme vejce, jemně pokrájenou schwarzwaldskou šunku a kapii, přisypeme nastrouhanou Nivu, okořeníme česnekem a pepřem a osolíme, je-li třeba. Pokud chceme, můžeme přidat i najemno nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme, zaprášíme Solamylem a ještě jednou promícháme.

  2. Směs odebíráme z mísy lžící a klademe hromádky do pánve, kde je trochu zploštíme a osmažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

  3. Podáváme samostatně nebo se zeleninovým salátem. Výborné jsou jak teplé, tak i vychladlé.

Komentáře k receptu Rarášci z tarhoni

K receptu nejsou žádné komentáře.