Jemná pomazánka z lilku a čerstvého sýra

maris Kuchařka: maris

Pomazánky 0 názorů

Suroviny

1 střední lilek
100 g čerstvého sýra typu Lučina
1-2 stroužky česneku
rajčata
cibulová nať ( nebo pažitka )
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Lilek podélně rozpůlíme a pečeme cca 20 minut v předehřát troubě.

  2. Dužninu vyndáme lžičkou, přidáme k ní čerstvý sýr, olivový olej, prolisovaný česnek a dochutíme solí.

  3. Připravenou směs rozmixujeme.

  4. Mažeme na tmavé pečivo, obložíme rajčaty a posypeme cibulovou natí nebo pažitkou.

Poznámka

Používám sýr Palouček / z Lidlu /, který mi připadá nejlepší. Jmenovala jsem ale Lučinu, která je daleko známější.

Kdo má možnost, může si lilek upéct v MT s použitím funkce Crisp. Trvá to cca 9 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná pomazánka z lilku a čerstvého sýra

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jak upéct lilek sýr palouček pomazánka z paloučku pomazánka z lilku sýr palouček pomazanka lidl recepty z lilku čerstvý sýr recept čerstvý sýr z lídlu čerstvý sýr v troubě sýr paloučk paloucek syr palouček z lidlu pomazánka z lilku se sýrem pomazánka z lučiny a lilku lučina sýr palouček