Kuře na bresský způsob (Francie)

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 14 názorů

Suroviny

4 porce kuřecího masa (nejlépe stehen)
250 g čerstvých hříbků nebo mražených hříbků
100 g másla
2 cibule
5 stroužků česneku
200 ml smetany ke šlehání
1 žloutek
tymián
bobkový list
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, přidáme hříbky a podusíme je doměkka (na skus). Osolíme a dáme stranou.

  2. V silnostěnném kastrolu rozpustíme zbylé máslo a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova.

  3. Podlijeme trochou vody a teprve nyní maso osolíme, opepříme a vsypeme drobně nasekanou cibuli, plátky česneku a koření.

  4. Přiklopíme, zmírníme teplotu a dusíme asi hodinu. Průběžně podléváme.

  5. Měkké maso vyjmeme, do omáčky přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutkem a podušené houby, promícháme, vrátíme maso a vše prohřejeme.

  6. Pokrm již nevaříme.

Poznámka

Z mých výstřižků; podle grafické úpravy tipuji na časopis Apetit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 75 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na bresský způsob (Francie)

  • Romola Romola

    Skvělý recept! <3 Přesně něco takového jsem hledala. Děkuji Elize za sdílení receptu!

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Príma suroviny a nádherně vypadající jídlo:-p+10:yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

  • Svetlana Svetlana

    ...kuře a hříbky jsou mňamózní...ale takto se smetanou jsem ještě nezkoušela (určitě vyzkouším), já dávám osolené stehna obložené plátkami másla do pekáče a cca po půl hodince přidám taky podušené hříbky, případně k nim přikrájím teňounké plátečky anglické, upečené do křupava taky nemá konkurenci :-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Kuřecí stehýnka jsou moje oblíbená a koneckonců i celé mojí rodiny, když jsou vykostěná a tady ještě navíc v kombinaci s houbičkami a smetanou...:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: Elizo to vypadá náramně jedle:yes::-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Se jen vzdálím do kuchyně, postavit brambory na salát (ta hovorová čeština je kouzelná...:-) ) a tady takový zájem...:-K Děkuju za pochvaly a body a zkuste - prý se jedná o klasický francouzský pokrm, jeden z typických.:-p

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Houby i maso jsou v mrazáku;-), takže brzy budou i na talíři:-p Prima recept:yes: +1

    Odpovědět

  • Marian Marian

    wooow..to musi byt supr mnamka,takze bod!!:yes::-p:yes:

    Odpovědět

  • Herra Herra

    nemá chybu :-K

    Odpovědět

  • srettka srettka

    mňam mňam...šmakézní recept:-p:yes::yes:
    a bod za fotěnku..což u tebe nemá cenu komentovat,bo ty to máš dycinky vymakaný do detailu:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    když vidím kuřecí a hříbky,k tomu luxusní foto:-8:yes:tak není nikdo jiný,než Eli:-K:-K:yes:
    paráááda:yes::yes::-K;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Hříbky a smetana - to nemůže být jiné než výborné :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    pěkný recept a fotky bez komentáře:yes: +

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře na 100 způsobů kuře na sto způsobů kuře na francouzský způsob kuře na jiný způsob kuře na myslivecký způsob kuřecí stehno na francouzský způsob kuře z francie kuřecí stehna na asijský způsob recept na kuře po francie recept francie kuře na francouzský způsob top recepty recety luxusni kuratko francie recepty bretaňské kuře kureci prsa po francie kuře na asijský způsob kuře na francouzský způsob videorecept kuřecí stehno po francouzsku kuřecí po francii kuřecí prsa na francouzský způsob

Zapomněl/a jsem heslo