

Kuře na bresský způsob (Francie)
Suroviny 4 porce
- 4 porce kuřecího masa (nejlépe stehen)
- 250 g čerstvých hříbků nebo mražených hříbků
- 100 g másla
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 žloutek
- tymián
- bobkový list
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, přidáme hříbky a podusíme je doměkka (na skus). Osolíme a dáme stranou.
V silnostěnném kastrolu rozpustíme zbylé máslo a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova.
Podlijeme trochou vody a teprve nyní maso osolíme, opepříme a vsypeme drobně nasekanou cibuli, plátky česneku a koření.
Přiklopíme, zmírníme teplotu a dusíme asi hodinu. Průběžně podléváme.
Měkké maso vyjmeme, do omáčky přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutkem a podušené houby, promícháme, vrátíme maso a vše prohřejeme.
Pokrm již nevaříme.
Poznámka od kuchařky
Z mých výstřižků; podle grafické úpravy tipuji na časopis Apetit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře na bresský způsob (Francie)
-
Skvělý recept!
Přesně něco takového jsem hledala. Děkuji Elize za sdílení receptu!
-
Príma suroviny a nádherně vypadající jídlo
+10
-
-
...kuře a hříbky jsou mňamózní...ale takto se smetanou jsem ještě nezkoušela (určitě vyzkouším), já dávám osolené stehna obložené plátkami másla do pekáče a cca po půl hodince přidám taky podušené hříbky, případně k nim přikrájím teňounké plátečky anglické, upečené do křupava taky nemá konkurenci
-
Kuřecí stehýnka jsou moje oblíbená a koneckonců i celé mojí rodiny, když jsou vykostěná a tady ještě navíc v kombinaci s houbičkami a smetanou...
-
Elizo to vypadá náramně jedle
-
Se jen vzdálím do kuchyně, postavit brambory na salát (ta hovorová čeština je kouzelná...
) a tady takový zájem...
Děkuju za pochvaly a body a zkuste - prý se jedná o klasický francouzský pokrm, jeden z typických.
-
Houby i maso jsou v mrazáku
, takže brzy budou i na talíři
Prima recept
+1
-
wooow..to musi byt supr mnamka,takze bod!!
-
nemá chybu
-
mňam mňam...šmakézní recept
a bod za fotěnku..což u tebe nemá cenu komentovat,bo ty to máš dycinky vymakaný do detailu -
když vidím kuřecí a hříbky,k tomu luxusní foto
tak není nikdo jiný,než Eli
paráááda -
Hříbky a smetana - to nemůže být jiné než výborné
-
pěkný recept a fotky bez komentáře
+