

Orientální kuskus s kuřecími stehny
Suroviny 5 porcí
- 8 horních kuřecích stehen s kůží a kostí
- 2 střední cibule
- 4 stroužky česneku
- 700 ml kuřecího/slepičího vývaru
- 180 g zelených oliv
- kůra a šťáva z 1 velkého citronu
- 500 g kuskusu
- hrst čerstvě nasekané hladkolisté petrželové natě
- 3 ČL kurkumy
- 1 PL kmínu
- pepř, sůl
Postup přípravy receptu
V míse okořeníme maso půlkou koření, špetkou soli a pepře.
Na oleji v hrnci prudce osmažíme stehna kůží dolů, po minutě ztlumíme oheň a smažíme 7 minut. Následně stehna otočíme a ještě 2 minuty smažíme. Odložíme stranou.
Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na mírném ohni smažíme 8 minut za občasného míchání. Přidáme zbytek koření a ještě minutu mícháme.
Zesílíme oheň, přilijeme vývar a přidáme olivy. Pořádně zamícháme, přivedeme k varu. Opět ztlumíme oheň a přidáme opečená kuřecí stehna kůží nahoru. Přikryjeme a dusíme 35-40 minut.
Stehna opět odložíme stranou, přidáme citronovou kůru, šťávu a kuskus. V případě potřeby přilijeme vařící vodu. Hladina vody by měla být cca 0,7 cm nad kuskusem. Přikryjeme a necháme odstát 5 minut.
Vmícháme část petrželové natě. Stehna servírujeme na kuskusu, ozdobíme zbytkem natě.
Poznámka od kuchařky
S kurkumou pracujte opatrně! Z oblečení jde vyprat, z povrchů umýt, ale má tendenci se zachytávat na kůži a někdy trvá i tři dny, než se kompletně vymyje. S kurkumou pracujte opravdu jenom s kuchyňským náčiním.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Orientální kuskus s kuřecími stehny
K receptu nejsou žádné komentáře.