Orientální kuskus s kuřecími stehny

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Suroviny 5 porcí

8 horních kuřecích stehen s kůží a kostí
2 střední cibule
4 stroužky česneku
700 ml kuřecího/slepičího vývaru
180 g zelených oliv
kůra a šťáva z 1 velkého citronu
500 g kuskusu
hrst čerstvě nasekané hladkolisté petrželové natě
3 ČL kurkumy
1 PL kmínu
pepř, sůl

Postup přípravy receptu

  1. V míse okořeníme maso půlkou koření, špetkou soli a pepře.

  2. Na oleji v hrnci prudce osmažíme stehna kůží dolů, po minutě ztlumíme oheň a smažíme 7 minut. Následně stehna otočíme a ještě 2 minuty smažíme. Odložíme stranou.

  3. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na mírném ohni smažíme 8 minut za občasného míchání. Přidáme zbytek koření a ještě minutu mícháme.

  4. Zesílíme oheň, přilijeme vývar a přidáme olivy. Pořádně zamícháme, přivedeme k varu. Opět ztlumíme oheň a přidáme opečená kuřecí stehna kůží nahoru. Přikryjeme a dusíme 35-40 minut.

  5. Stehna opět odložíme stranou, přidáme citronovou kůru, šťávu a kuskus. V případě potřeby přilijeme vařící vodu. Hladina vody by měla být cca 0,7 cm nad kuskusem. Přikryjeme a necháme odstát 5 minut.

  6. Vmícháme část petrželové natě. Stehna servírujeme na kuskusu, ozdobíme zbytkem natě.

Poznámka od kuchařky

S kurkumou pracujte opatrně! Z oblečení jde vyprat, z povrchů umýt, ale má tendenci se zachytávat na kůži a někdy trvá i tři dny, než se kompletně vymyje. S kurkumou pracujte opravdu jenom s kuchyňským náčiním.

Komentáře k receptu Orientální kuskus s kuřecími stehny

K receptu nejsou žádné komentáře.