Jehněčí (skopové) na majoránce

Jiné maso Doba přípravy: 120 min. 0 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 120 min. 0 názorů

Suroviny 5 - 6 porcí

1 kg předního skopového (jehněčího) masa
20 g másla pod zeleninu
120 g zeleniny (celer, mrkev, petržel)
20 g cibule
30 g másla a mouka na jíšku
majoránka
1 stroužek česneku
na špičku nože papriku
sůl
vývar z odřezků masa

Postup přípravy receptu

  1. Přední oprané maso nakrájíme na stejné kousky a osolíme. V kastrole si na másle osmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulkou nadrobno. Do usmaženého vložíme připravené maso, zalijeme vroucí vodou a dusíme pod poklicí do měkka.

  2. V jiném větším kastrole si připravíme z másla a mouky žlutou jíšku. Zředíme ji na zahoustlou omáčku vývarem z odřezků masa. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, papriku, to podušené měkké maso i se zeleninou a malou chvíli ještě povaříme.

  3. Ještě horké podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu Jehněčí (skopové) na majoránce

K receptu nejsou žádné komentáře.