Bramboračka skleněná

Polévky Doba přípravy: 60 minut příprava 0 názorů

Polévky Doba přípravy: 60 minut příprava 0 názorů

Suroviny 10 porcí

3 větší brambory
1 větší mrkev
1 větší petržel
kousek celeru
1/4 malé kapusty
1/4 malého květáku
1 cibule ø 5 cm
2 stroužky česneku
1 PL másla
houby
1 koska Masoxu
1 lžička kmínu
sůl
celerová nať
Maggi

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme nadrobno kořenovou zeleninu (mrkev, petržel i celer) a dáme vařit s nakrájenými bramborami. Komu celer vadí dá kousek celeru v celku a ten po uvaření vyndá.

  2. Přidáme sůl, kostku Masoxu, kmín a čerstvé nebo mražené houby (mohou být i sušené, ty je dobré předem namočit). Přidáme nakrájenou kapustu a květák rozebraný na růžičky.

  3. Když je zelenina měkká, přidáme usmaženou cibulku na másle, do které dáme před koncem smažení nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek. Nakonec dochutíme celerovou natí a Maggi.

Komentáře k receptu Bramboračka skleněná

K receptu nejsou žádné komentáře.