Nepečený jablečný dort (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)
Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 865 kJ / 2 119 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,57 g |
Tuky | 46,21 g |
Vláknina | 43,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 378,65 g |
Postup přípravy
Troubu bez horkovzduchu nahřeji na 200 °C. Lžičku mouky odložíme stranou a smícháme ji se sodou a kypřícím práškem. Zbytek mouky, cukr a škrob nasypeme do misky, zalijeme je 2/3 vody a olejem. Promícháme a dolejeme vodu podle vzniklé hustoty těsta. Musí být tak husté, aby se z něj daly tvořit hromádky, které se na plechu neroztečou. Nepoužila jsem celých 200 ml vody. Na závěr vmícháme do těsta odloženou kypřicí směs mouky, sody a prášku do pečiva. Na plech vyložený pečícím papírem děláme pomocí 2 lžic nebo plnícího sáčku na krém malé hromádky. Pečeme dozlatova, zhruba 10 minut. Krok 2: Jablečná hmota :
Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na kusy a včetně slupky dusíme doměkka podlité decilitrem vody. Můžeme přidat lžičku strouhané citronové kůry, vanilkové a rumové aroma.
Pokud jsou jablka málo sladká dosladíme, třeba fruktózovým cukrem, pokud málo kyselá, zastříkneme je citronovou šťávou. Po rozdušení jablka rozmixujeme tyčovým mixérem a změříme jejich objem. Na 2 vanilkové pudinky by neměl objem přesáhnout 1 litr. Většinou to bývá kolem 800-900 ml. Do 1 litru nám tedy chybí 100-200 ml. Do odměrky nalijeme toto množství studené vody a rozmícháme v něm 2 vanilkové pudinky. Jablka uvedeme do varu, vlijeme do nich vodu s pudinkovým práškem a uvaříme je, stejně jako klasický pudink. Dno dortové formy poklademe piškoty a zalijeme polovinou jablečného pudinku, i ten poklademe piškoty a zalijeme zbývajícím pudinkem. Vychladíme v lednici.
Zveřejněno 25. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený jablečný dort (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRAD
Moje poznámka
Nepečený jablečný dort (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRAD
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 10 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
jablko,
pudink vanilkový,
fruktóza,
vanilkové aroma,
rumové aroma,
kůra citronová,
šťáva citronová,
mouka špaldová hrubá,
škrob,
soda jedlá,
prášek do pečiva,
olej řepkový,
cukr,
voda perlivá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.