Nepečený jablečný dort (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)
Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 865 kJ / 2 119 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,57 g |
Tuky | 46,21 g |
Vláknina | 43,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 378,65 g |
Postup přípravy
Troubu bez horkovzduchu nahřeji na 200 °C. Lžičku mouky odložíme stranou a smícháme ji se sodou a kypřícím práškem. Zbytek mouky, cukr a škrob nasypeme do misky, zalijeme je 2/3 vody a olejem. Promícháme a dolejeme vodu podle vzniklé hustoty těsta. Musí být tak husté, aby se z něj daly tvořit hromádky, které se na plechu neroztečou. Nepoužila jsem celých 200 ml vody. Na závěr vmícháme do těsta odloženou kypřicí směs mouky, sody a prášku do pečiva. Na plech vyložený pečícím papírem děláme pomocí 2 lžic nebo plnícího sáčku na krém malé hromádky. Pečeme dozlatova, zhruba 10 minut. Krok 2: Jablečná hmota :
Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na kusy a včetně slupky dusíme doměkka podlité decilitrem vody. Můžeme přidat lžičku strouhané citronové kůry, vanilkové a rumové aroma.
Pokud jsou jablka málo sladká dosladíme, třeba fruktózovým cukrem, pokud málo kyselá, zastříkneme je citronovou šťávou. Po rozdušení jablka rozmixujeme tyčovým mixérem a změříme jejich objem. Na 2 vanilkové pudinky by neměl objem přesáhnout 1 litr. Většinou to bývá kolem 800-900 ml. Do 1 litru nám tedy chybí 100-200 ml. Do odměrky nalijeme toto množství studené vody a rozmícháme v něm 2 vanilkové pudinky. Jablka uvedeme do varu, vlijeme do nich vodu s pudinkovým práškem a uvaříme je, stejně jako klasický pudink. Dno dortové formy poklademe piškoty a zalijeme polovinou jablečného pudinku, i ten poklademe piškoty a zalijeme zbývajícím pudinkem. Vychladíme v lednici.
Zveřejněno 25. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený jablečný dort (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRAD
Moje poznámka
Nepečený jablečný dort (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRAD
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 15 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 16 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 17 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Suroviny:
jablko,
pudink vanilkový,
fruktóza,
vanilkové aroma,
rumové aroma,
kůra citronová,
šťáva citronová,
mouka špaldová hrubá,
škrob,
soda jedlá,
prášek do pečiva,
olej řepkový,
cukr,
voda perlivá
Komentáře (1)