Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 125 kJ / 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,73 g |
Tuky | 28,62 g |
Vláknina | 14,15 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 2,10 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 42,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kameninovou nádobu pomalého hrnce postavte na sporák, rozpalte sádlo a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou uzeninu.
Krok 2: Pokud přístroj vašeho hrnce na sporák použít nelze, osmažte základ v pánvi, či případně můžete tento druh úpravy vynechat zcela, částečně tím však ztratí polévka na chuti.
Krok 3: Až bude cibule i klobása zlatavá, odstavte a umístěte do přístroje. Přidejte vodu a mléko, ve kterém jste rozmíchali mouku. Nezapomeňte na zelí, koření a brambory nakrájené na kostičky. Zapněte přístroj na program low a nechte pracovat 3 hodiny.
Krok 4: Doporučená doba přípravy v kuchařské knize je 3 hodiny na low, nicméně vždy je potřeba řídit se funkcemi a nastavením vašeho přístroje.
Krok 5: Hotovou polévku po dovaření zjemněte zakysanou smetanou, kterou v hrnci jen promíchejte a již nevařte. Dle kyselosti zelí můžete polévku i dosladit.
Zveřejněno 2. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kyselice od Barbory Charvátové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3BnR
Moje poznámka
Kyselice od Barbory Charvátové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3BnR
Nejnovější recepty
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Hruškové tiramisu
Přidáno 13. 8. 2025 11:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 55 minutami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 3 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 3 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 3 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 5 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 7 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 7 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 7 hodinami
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 7 hodinami
Linecký rybízový koláč pod sněhem
Milaxxx před 8 hodinami
Suroviny:
cibule,
klobása,
brambory,
voda,
zelí kysané,
mléko,
mouka hladká,
bobkový list,
kmín celý,
koření nové koření,
sádlo,
sůl,
cukr,
smetana zakysaná
Komentáře (3)
Ale konecne nekdo, kdo by to delal podobne jako ja tzn na pocatku trochu osmahnout cibuli a predevsim klobasu/uzene... 😉