Broskvový koláč z pudingového těsta
Lehký broskvový koláč s jogurtem a nadýchanou šlehačkou je osvěžující dezert plný letních chutí. Jemné těsto, sladké broskve a vanilková poleva vytvoří dokonalou kombinaci pro každou příležitost. Perfektní moučník pro lepší den.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 180 kJ / 4 823 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,64 g |
Tuky | 390,98 g |
Vláknina | 2,30 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 583 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 272,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Elektrickou troubu včas předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C, plynovou troubu 2-3 stupeň).
Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme vejce, olej, cukr, vanilkový pudinkový prášek a za pomoci ručního el. šlehače šleháme při nejvyšší rychlosti 2 minuty.
Krok 3: Těsto nalijeme do připraveného plechu, uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do těsta a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Krok 4: Po upečení necháme vychladnout.
Krok 5: Broskve přecedíme, šťávu uchováme a necháme okapat. Poté je rozkrájíme na osminky.
Krok 6: Ovocný jogurt promícháme a tenkou vrstvu natřeme na koláč. Poté jej poklademe broskvemi.
Krok 7: Smetanu ke šlehání ušleháme se Smetafixy dotuha a natřeme ji na broskve.
Krok 8: Na polevu odměříme 400 ml broskvové šťávy, případně doplníme vodou na požadovaný objem a smícháme ji s pudingem bez vaření. Šleháme 3 minuty dle návodu na obalu.
Krok 9: Polevu dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na koláč do tvaru mřížky (nebo jiného tvaru).
Krok 10: Hotový koláč uložíme před podáváním do lednice.
Zveřejněno 8. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový koláč z pudingového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qY6p
Moje poznámka
Broskvový koláč z pudingového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qY6p
Nejnovější recepty
Smaženice
Přidáno před 11 hodinami
Květákový řízek
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno 18. 9. 2025 20:59:37
Pohanka s jablky
Přidáno 18. 9. 2025 17:00:02
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno 18. 9. 2025 15:12:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky
Denuli před 26 minutami
Mug cake z ovesných vloček
Dreamer_Mike před 38 minutami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Sarastro před 1 hodinou
Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
xlindadivis před 6 hodinami
Jednoduchý piškotový korpus
HanaOrlova před 11 hodinami
Fazolková polévka na kyselo
Kajkajak před 11 hodinami
Palačinky
supportorlik před 11 hodinami
Banánová bábovka
nericek71 před 12 hodinami
Kuře se slaninou a paprikami
jindrastec před 13 hodinami
Rychlý hrnečkový koláč s ovocem z mrazáku
Michal.Kuchnik před 14 hodinami
Tématické fráze:
broskvový koláč,
broskvový koláč s pudinkem,
koláč s pudinkem a broskvemi,
koláč s broskvemi a pudinkem,
koláče,
koláč,
broskvový koláč recept,
recepty z broskví,
koláč s broskvemi,
recept na broskvový koláč,
těsto na koláč,
broskvové moučníky,
kolac z broskví,
pudingový zákusek,
recept na broskvový koláč s pudinkem,
rychly broskvovy kolač,
broskve koláč,
broskve recepty,
kolac broskve,
zákusek s pudingem
Suroviny:
vejce,
olej,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
jogurt broskvový,
broskve,
šlehačka,
smeta-fix,
šťáva broskvová,
pudink vanilkový bez vaření,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (24)