Broskvový koláč z pudingového těsta
Lehký broskvový koláč s jogurtem a nadýchanou šlehačkou je osvěžující dezert plný letních chutí. Jemné těsto, sladké broskve a vanilková poleva vytvoří dokonalou kombinaci pro každou příležitost. Perfektní moučník pro lepší den.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 180 kJ / 4 823 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,64 g |
Tuky | 390,98 g |
Vláknina | 2,30 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 583 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 272,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Elektrickou troubu včas předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C, plynovou troubu 2-3 stupeň).
Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme vejce, olej, cukr, vanilkový pudinkový prášek a za pomoci ručního el. šlehače šleháme při nejvyšší rychlosti 2 minuty.
Krok 3: Těsto nalijeme do připraveného plechu, uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do těsta a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Krok 4: Po upečení necháme vychladnout.
Krok 5: Broskve přecedíme, šťávu uchováme a necháme okapat. Poté je rozkrájíme na osminky.
Krok 6: Ovocný jogurt promícháme a tenkou vrstvu natřeme na koláč. Poté jej poklademe broskvemi.
Krok 7: Smetanu ke šlehání ušleháme se Smetafixy dotuha a natřeme ji na broskve.
Krok 8: Na polevu odměříme 400 ml broskvové šťávy, případně doplníme vodou na požadovaný objem a smícháme ji s pudingem bez vaření. Šleháme 3 minuty dle návodu na obalu.
Krok 9: Polevu dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na koláč do tvaru mřížky (nebo jiného tvaru).
Krok 10: Hotový koláč uložíme před podáváním do lednice.
Zveřejněno 8. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový koláč z pudingového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qY6p
Moje poznámka
Broskvový koláč z pudingového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qY6p
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 2 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 1 hodinou
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 1 hodinou
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 1 hodinou
Cuketové bramboráky
Pechova.veronika84 před 1 hodinou
Jednoduchá domácí zmrzlina
rybarka007 před 2 hodinami
Cuketový perník
Boxiska před 2 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 2 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 3 hodinami
Pizza ze sušeného droždí
Mlateli před 3 hodinami
Tématické fráze:
broskvový koláč,
broskvový koláč s pudinkem,
koláč s pudinkem a broskvemi,
koláč s broskvemi a pudinkem,
koláče,
koláč,
broskvový koláč recept,
recepty z broskví,
koláč s broskvemi,
recept na broskvový koláč,
těsto na koláč,
broskvové moučníky,
kolac z broskví,
pudingový zákusek,
recept na broskvový koláč s pudinkem,
rychly broskvovy kolač,
broskve koláč,
broskve recepty,
kolac broskve,
zákusek s pudingem
Suroviny:
vejce,
olej,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
jogurt broskvový,
broskve,
šlehačka,
smeta-fix,
šťáva broskvová,
pudink vanilkový bez vaření,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (24)