Kotletky z mladého jehněčího s opečenými kapustovými brambůrky z Prostřeno
Díky tomuto receptu vykouzlíte sváteční pokrm během chvilky. Minutkové kotletky v česnekové marinádě s rozmarýnem jsou šťavnaté a lahodné. Redukce z červeného vína jim dodává ještě výraznější chuť a skvěle ladí s přílohou z brambor a růžičkové kapusty.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 997 kJ / 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,68 g |
Tuky | 0,36 g |
Vláknina | 9,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, potřeme olivovým olejem, posolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme trochou sušeného rozmarýnu. Takto připravené maso necháme odležet v lednici do druhého dne.
Krok 2: Nakrájíme brambory na úhledné kostičky a hodíme je na pánev na rozpálený olivový olej. Trochu je opepříme, osolíme a necháme opékat, můžeme přikrýt poklicí.
Krok 3: Mezitím očistíme kapustičky a nakrájíme je na čtvrtky. Přihodíme k bramborám, dokořeníme a i s bramborami restujeme. Až se kapustičky trochu „připečou“, můžeme směs ještě podlít vodou a dusíme tak, aby byla zelenina „na skus“.
Krok 4: Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme z obou stran připravené kotletky, aby zůstaly uvnitř růžové. Když je maso hotové, dáme ho na talíř, zabalíme ho do alobalu a dáme odpočívat.
Krok 5: K výpeku na pánvi přilejeme červené víno, necháme zredukovat a zahustíme studeným máslem.
Krok 6: Maso podáváme s opečenými brambůrkami a kapustičkami, na talíři jej přelijeme vinnou redukcí. Můžeme dozdobit snítkou čerstvého rozmarýnu.
Zveřejněno 18. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotletky z mladého jehněčího s opečenými kapustovými brambůrky z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gy1y
Moje poznámka
Kotletky z mladého jehněčího s opečenými kapustovými brambůrky z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gy1y
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 7 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 11 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 13 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 5 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 6 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 6 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 8 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 8 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 9 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 9 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 9 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 10 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 10 hodinami
Suroviny:
kost,
česnek,
olej olivový,
víno červené,
máslo,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
kapustičky,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)