Kotletky z mladého jehněčího s opečenými kapustovými brambůrky z Prostřeno
Díky tomuto receptu vykouzlíte sváteční pokrm během chvilky. Minutkové kotletky v česnekové marinádě s rozmarýnem jsou šťavnaté a lahodné. Redukce z červeného vína jim dodává ještě výraznější chuť a skvěle ladí s přílohou z brambor a růžičkové kapusty.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 997 kJ / 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,68 g |
Tuky | 0,36 g |
Vláknina | 9,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, potřeme olivovým olejem, posolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme trochou sušeného rozmarýnu. Takto připravené maso necháme odležet v lednici do druhého dne.
Krok 2: Nakrájíme brambory na úhledné kostičky a hodíme je na pánev na rozpálený olivový olej. Trochu je opepříme, osolíme a necháme opékat, můžeme přikrýt poklicí.
Krok 3: Mezitím očistíme kapustičky a nakrájíme je na čtvrtky. Přihodíme k bramborám, dokořeníme a i s bramborami restujeme. Až se kapustičky trochu „připečou“, můžeme směs ještě podlít vodou a dusíme tak, aby byla zelenina „na skus“.
Krok 4: Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme z obou stran připravené kotletky, aby zůstaly uvnitř růžové. Když je maso hotové, dáme ho na talíř, zabalíme ho do alobalu a dáme odpočívat.
Krok 5: K výpeku na pánvi přilejeme červené víno, necháme zredukovat a zahustíme studeným máslem.
Krok 6: Maso podáváme s opečenými brambůrkami a kapustičkami, na talíři jej přelijeme vinnou redukcí. Můžeme dozdobit snítkou čerstvého rozmarýnu.
Zveřejněno 18. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotletky z mladého jehněčího s opečenými kapustovými brambůrky z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gy1y
Moje poznámka
Kotletky z mladého jehněčího s opečenými kapustovými brambůrky z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gy1y
Nejnovější recepty
Kakaová cuketová buchta jako mini zákusek
Přidáno před 2 hodinami
Salát z jablíček a červené řepy
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté knedlíky s borůvkami jako od babičky
Přidáno před 2 hodinami
Květákové placičky se špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené žemle s cuketovou smaženicí
Přidáno před 2 hodinami
Plněné řepné listy
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
alcerm před 18 minutami
Jablková nutela
Kate86 před 3 hodinami
Paštika z kuřecích jater
brtna před 4 hodinami
Vepřové nudličky s omáčkou
renulka před 4 hodinami
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky
MiskaM před 4 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
LucieBicanova před 4 hodinami
Jednoduchý kynutý švestkový koláč
Witoraz před 6 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kattyy před 6 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
mysha před 7 hodinami
Kynuté knedlíky plněné jahodami
Constell před 7 hodinami
Suroviny:
kost,
česnek,
olej olivový,
víno červené,
máslo,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
kapustičky,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)