Jarní pažitková omáčka
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem i vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a jarní cibulkou.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 493 kJ / 596 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,99 g |
Tuky | 35,55 g |
Vláknina | 1,85 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 242 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 44,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku nakrájíme na kousky, pažitku nadrobno.
Krok 2: Na rozpuštěném másle zesklovatíme cibulku. Přisypeme mouku a minutku restujeme.
Krok 3: Jíšku zalijeme mlékem a přidáme libeček, třetinu pažitky, sůl a nové koření. Vaříme a mícháme asi 15 minut.
Krok 4: Omáčku rozmixujeme. Dvě lžíce smícháme se smetanou a přidáme do omáčky. Nakonec vmícháme zbytek pažitky a dochutíme podle naší chuti cukrem.
Krok 5: Podáváme k vařenému masu, vejcím a bramborám.
Zveřejněno 10. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní pažitková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOYP
Moje poznámka
Jarní pažitková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOYP
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 23 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 40 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Suroviny:
cibulka jarní,
pažitka,
libeček,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř bílý mletý,
koření nové koření,
cukr
Komentáře (5)