Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo skoro bez práce

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min Délka přípravy závisí od množství sádla.

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, Délka přípravy závisí od množství sádla.)

24. 11. 2022 23:30

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Mám tenhle postup několikrát ověřeny, žádný nerezy. Sežeňte si poctivý těžký litinový hrnec a vyzkoušejte, nikde nic neprská, nepřichytává se a sádlo pak krásně ztuhne a voní jak od babičky. Hlavně je skoro bez práce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaHl

25. 11. 2022 10:55

radekhk: My jsme litinové hrnce v paneláku neměli, dělali jsme v obyčejných smaltovaných. Doma u rodičů se tohle taky nikdy nestalo, nevím, proč se ty škvarky tak chovaly. Ale dušáček mám taky jen smalt, jenže když to můžu přikrýt, tak je to v pohodě. U sousedů jsme dělaly i sádlo v brutanu. Ale pak to mytí...:-((

radekhk radekhk

25. 11. 2022 10:22

JanaHl: Pocházím z vesnice kde se škvařilo i 60 litrů na zátah a něco o tom vím ,nikdy-opakuji NIKDY jsem neměl škvarky-potažmo sádlo tam kde by nemělo být a to ho dělám v paneláku v bytě cca 30 let ,jen s tím litinovým kastrolem je letošní nápad

JanaHl

25. 11. 2022 09:36

Sádlo dělám v troubě v dušáku. Naučila mě to sousedka, ta teda dělala ve velkém, kupovali si vždycky půlku prasete. Sádlo nasypu do pekáče, malinko podleju a druhým pekáčem, který na to pasuje, přikreju. Troubu dám na nižší výkon a minimálně hodinu to nechám bez povšimnutí. Po hodině zkontroluju, většinou se to začíná rýsovat. Pak už dělám nezakryté a trochu hlídám. Ale hlavně, nic není zaprskaného, nikde žádná mastnota. Kdysi, ještě v paneláku, jsme využili nabídku na koupi půlky prasete. Maso jsme bourali u kamaráda v hospodě, ale sádlo jsme dodělávali doma. S manželem jsme stáli u sporáku a každý míchal v jednom kastrolu. Přpipadala jsem si jak Štaflík a Špagetka. Pak začaly škvarky střílet po kuchymi, hrůza, všechno mastné. Další den jsem drhla celou kuchyň, vařič a linku. Sestra mi dala Arwu (ekologickou) na motory, to bylo jediné, čím šla umýt podlaha. Přitom doma se mi to nikdy nestalo. Takže teď jedině dušák a trouba.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: sádlo, voda

TopRecepty.cz

Sádlo skoro bez práce

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8Dz1