Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sliváky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 30

30

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 751 kJ /
2 570 kcal
Bílkoviny76,63 g
Tuky20,17 g
Vláknina19,12 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 121 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy510,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme všechny suroviny. Krok 2: Zapneme program těsto. Po vykynutí tvoříme menší kuličky, které roztáhneme vložíme 1 švestku s cukrem a skořicí. Krok 3: Pekáček si vymažeme máslem. Buchty dáváme do pekáčku a každou ještě pomažeme máslem nebo olejem, aby se nám buchty nespojily. Necháme ještě tak 15 minut kynout. Pečeme na 180 -200 °C do zlatova.

Zveřejněno 15. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sliváky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQgA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sliváky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQgA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

U nás se dělá podobně, jak píše Jiřička:-p. Dávám 8 na plech a potřu rozšlehaným vejcem.

Jiřička 15. 8. 2009 12:57
Tak u nás se dělá něco podobného. Jsou to kulaté vdolky se švestkou a trochou máku uvnitř. Já dávám jednu tabletu diachromu a bez máku. Švestka tak švesťák. Máme je moc rádi. Těsto je to samé jako na buchty. J.

Tématické fráze:
švesťáky, buchty slíváky, švesťáky recept, švestkové slíváky, recept na švesťáky, slíváci, kynuté slíváky, slíváci recept, slívaky buchty, těsto na slíváky, domácí slíváky, slíváky z pekárny, buchty švestaky, kynuté buchty slíváky, buchty slíváci, kynuté těsto na slivaky, recept švesťáky, recepty švesťáky, švestaky buchty, slivaci buchty

Suroviny:
mléko, žloutek, šťáva citronová, sůl, mouka hladká, mouka celozrnna pšeničná, cukr krupice, droždí čerstvé, švestky, cukr krupice, skořice, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu