Postup přípravy
Přidáme rajčatový protlak a chvíli provaříme. Zalijeme krabičkou pasírovaných rajčat a rajčaty z plechovky i s nálevem. Přesypeme bylinkami, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí masa. Krok 3: Než se nám omáčka dodělá (občas promícháme), uvaříme těstoviny a nastrouháme sýr (eidam, gouda alespoň 45%). Chutná je boloňská omáčka i sypaná parmazánem. Krok 4: Cca 5 minut před stažením omáčky z plotny přidáme nadrobno pokrájený česnek.
Nakonec dochutíme solí, je-li potřeba. Můžeme osladit lžící cukru, ale to vůbec není potřeba. Krok 5: Servírujeme ihned po uvaření.
Zveřejněno 30. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňská omáčka k těstovinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxjvR
Moje poznámka
Boloňská omáčka k těstovinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxjvR
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
slanina anglická,
sádlo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
protlak rajčatový,
rajče,
rajče loupané,
česnek,
vývar masový,
koření italské bylinky,
sůl,
pepř,
cukr,
těstoviny,
sýr
Komentáře (16)
Mějte se krásně. 🙂
Recept, co jste mi poslala určitě uvařím. Díky. Mějte se.
Tak treba hnedka v podobnych receptech pod tim Tvym je tento:
Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Jen video k receptu neodpovida postupu pripravy, ktery k nemu autorka pridala.
To znamena - je treba nechat maso dobre opect se zeleninovym zakladem, zalit vinem, nechat vino odparit opet na tuk a teprve pak rajcata . . . .
Zadne italske bylinky, cesnek, anglicka slanina ci petrzel a misto celeru, celer rapikaty.
Ten cukr je asi zvyk, budiz, asi mas rada sladke
A jinak Ti preji radost z vareni, snahu dokazi urcite ocenit
No, spíše bych parmazán vytknul před závorku...