Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 187 kJ / 4 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 253,61 g |
Tuky | 280,34 g |
Vláknina | 46,79 g |
Cholesterol | 775 mg |
Sodík | 4,39 g |
Sůl | 10,65 g |
Sacharidy | 184,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po vlákně a špek vmáčkneme dovnitř.
Krok 2: Maso svážeme motouzem do úhledného válečku.
Krok 3: Maso na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran, vyjmeme a ponecháme stranou.
Krok 4: Zbytek špeku nakrájíme na kostičky, přidáme ho na rozpálený olej po opékaní masa a vypečeme.
Krok 5: Přihodíme na kostky nakrájenou zeleninu a orestujeme do zlatohněda. Přidáme koření a zasypeme cukrem, necháme ho zkaramelizovat.
Krok 6: Přihodíme okrájený a na plátky nakrájený citron (bez jadérek), zalijeme vodou či vývarem, přidáme hořčici, osolíme, přiklopíme a vložíme do trouby.
Krok 7: Pečeme do doby, až je maso měkké, asi 1-1,5 hodiny. Poté maso vyjmeme z omáčky a odložíme stranou.
Krok 8: Zeleninový základ přepasírujeme přes síto nebo vyjmeme koření a směs rozmixujeme. Podle své chuti dochutíme solí, cukrem, octem, přidáme máslo a smetanu.
Krok 9: Z masa odstraníme provázek a naporcujeme jej.
Zveřejněno 31. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEvvM
Moje poznámka
Výborná svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEvvM
Nejnovější recepty
Hruškový špaldový perník
Přidáno před 7 hodinami
Knedlíky se slaninou a houbami
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
Přidáno před 9 hodinami
Polévka z pečené mrkve
Přidáno před 10 hodinami
Dušené vepřové nudličky a plátky mrkve
Přidáno před 10 hodinami
Salsiccia v rajčatové omáčce s krátkými penne
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čertovy houby
Sahula před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
Vierunkaa před 1 hodinou
Nejrychlejší hřibová omáčka
Sahula před 1 hodinou
Omáčka ze sušených hříbků
Sahula před 1 hodinou
Houbová omáčka na kysané smetaně
Sahula před 1 hodinou
Domácí kečup
Rosnicka710 před 2 hodinami
Vepřové výpečky II
Darwin před 3 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
amalie.rokosova před 4 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
andrianakovtko před 5 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina uzená,
olej,
cibule,
mrkev,
hořčice plnotučná,
sůl,
celer,
petrželka kořenová,
pepř celý,
koření nové koření,
cukr,
ocet,
bobkový list,
cukr krupice,
citron,
voda,
máslo,
smetana na vaření
Komentáře (2)