Výborná jogurtová bábovka
Chutná a vláčná bábovka z jogurtu s velice jednoduchou přípravou, kterou zvládne opravdu každý. Bábovku lze podávat pouze pocukrovanou a nebo dozdobenou polevou. Bude oblíbená hlavně v letních dnech.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 499 kJ / 2 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,71 g |
Tuky | 129,35 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 797 mg |
Sodík | 514 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 333,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhaným kokosem.
Krok 2: V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 165-170 °C.
Krok 3: Do mísy vsypeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva a krupicovým i vanilkovým cukrem.
Krok 4: Do mísy přidáme jogurt, vejce a olej. Všechny suroviny krátce prošleháme ručním šlehačem.
Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě cca 165-170 °C zhruba 45 minut, tento čas je pouze orientační. Propečenost vyzkoušíme vpichem špejle, musí po vytažení zůstat suchá.
Krok 6: Bábovku po upečení vyklopíme a necháme vychladnout.
Krok 7: Jogurtovou bábovku můžeme podávat samotnou pouze pocukrovanou, ale můžeme ji ještě dozdobit polevou.
Zveřejněno 7. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná jogurtová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8261g
Moje poznámka
Výborná jogurtová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8261g
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 2 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 4 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 4 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 4 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 4 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 4 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 5 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 5 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 6 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 6 hodinami
Suroviny:
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
jogurt bílý,
tuk,
kokos,
cukr moučkový
Komentáře (3)