Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí srdce na špeku

Hovězí srdce má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. Připravit ho můžeme jednoduše, stačí ho opéct na základu ze špeku a cibule a poté dusit doměkka. K dochucení použijeme sójovou a worcestrovou omáčku, zahustíme a vynikající jídlo je hotové.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 60 min

95 min (35 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 813 kJ /
911 kcal
Bílkoviny7,76 g
Tuky84,74 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy27,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Krok 2: V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli a restujeme do světle hnědé barvy. Krok 3: Přidáme plátky masa, opečeme z obou stran a pak je podlijeme vývarem nebo vodou. Dusíme doměkka. Krok 4: Přidáme sůl a pepř, můžeme přidat i trochu sójové a worcestrové omáčky. Krok 5: Měkké maso vyjmeme. Na másle osmažíme mouku tak, aby vznikla tmavá jíška a přidáme ji za stálého míchání do omáčky. Pokud je třeba, přilijeme ještě trochu vývaru. Dobře promícháme a povaříme asi 20 minut. Krok 6: Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. Krok 7: Podáváme s domácím knedlíkem.

TIP: Jak zpracovat vnitřnosti

Zveřejněno 26. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce na špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE7GY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce na špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE7GY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Romanko,děláš chutě:-Q:-K také ho tak dělávám,ale v papiňáku,v obyč.hrnci bych na to neměla nervy:-8

Marie Svarcova: Moc děkuji. Ano babička to taky dělávala a měli jsme to rádi. Když jsem to srdce viděla u řezníka hned:-K jsem si vzpoměla na babi a musela jsem ho koupit. :-K

:-)<3:yes::yes: to měl moc rád můj muž, dlouho a už dlouho jsem tu dobrotu nevařila, musím to napravit :-K pěkný recept, je dobré připomínat recepty našich babiček :-K

hospodyne: :-K:-K:-K

:-K je to vážně moc dobré jídlo.:yes: za malý peníz hodně muziky a když ho dusím v tlakáči i docela rychlé:-D:-D

Bayta (moderátorka): Děkuji:-K

Hovězí srdce jsem nikdy nejedla, ale takhle vypadá zajímavě :) Pokud ho seženu, určitě vyzkouším.

Suroviny:
srdce hovězí, sůl, pepř mletý, špek, cibule, omáčka sojová, omáčka worcesterová, vývar masový, mouka hladká, máslo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu