Srdíčko

Ivetka17 Kuchařka: Ivetka17

dost Dorty 5 názorů

Suroviny

2 vejce
60 g cukr moučka
60 g polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme tři pláty piškotu a spojíme krémem, povrch dortu pokryjeme marcipánem a marcipánovými růžemi.

  2. Plníme jakýmkoliv krémem: příklad-uvaříme čokoládový puding, po vychladnutí jej našleháme s máslem a cukrem a pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srdíčko

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    No to je ale nádhera, která si zaslouží bodíka.:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Souhlasím s Hellou, ale popis těsta některé také hledají:-) Je problém i s velikostmi forem, protože těch je už na trhu dost druhů. Zkušená kuchařka dokáže odhadnout, pro jak velkou formu je dort určen (snad by se mohl uvádět formy objem v litrech nebo v decilitrech) :-) Já mám třeba velké srdce a dvě různě velké podkovy:-) Pro každou z nich volím jiné množství těsta. U kulaté formy stačí průměr. Zrovna tak je rozdíl mezi pečenými močníky na plechu, protože jsou různé velikosti i podle trouby.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Krásný dort, to je za bodík. S tím podrobným popisem mám u svých receptů taky vždycky problém. Jsem toho názoru, že takovéhle dortíky by patřily spíš do kategorie Zdobení, protože tady jde především o vzhled. Ten vnitřek - krém a těsto - si většinou každý udělá po svém, co má zrovna rodina ráda. Ale vím, že když se nějaké nezkušené kuchařince něco líbí, tak zkoumá z čeho to je. Pak je těžké se vždycky rozhodnout, jak ten recept napsat.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Dortík se mi moc líbí, je jemný, krásné růžičky. Ale také bych se přikláněla k podrobnějšímu popisu výroby krému zvlášť pro začínající kuchařinky, které tu hledají motivaci. Některá by totiž do vyšlehaného máslového krému mohla přidat rozpuštěnou čokoládu příliš teplou. Já osobně čokoládu (nejlépe nastrouhanou na struhadle) nechávám rozpustit za stálého míchání přímo v čokoládovém pudingu na konci jeho vaření, už jen nad mírným plamenem. Za několik sekund je čokoláda rozpuštěná. Za vzhled dortu ale dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ivetka17 pekne srdiecko....ale aky krem ?

    Odpovědět

Tématické fráze: močniky močníky recepty močníky na plech dort podkova recept mocnik recepty srdicko srdíčko recept recepty na mocniky mocniky s tvarohem recept na podkovu močníky z piskot močníky a dorty recepty mocniku močniky hrnkove močníky s jablky zdobení podkovy recepty - močníky močníky dorty recept a zdobení podkovy mocniky recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít