Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srdíčko

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 8. 2009 18:08

Suroviny

Porce: dost

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 758 kJ / 659 kcal
Bílkoviny23,36 g
Tuky15,72 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy105,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ivulinka ivulinka

29. 8. 2009 21:42

No to je ale nádhera, která si zaslouží bodíka.:yes:

pipre pipre

29. 8. 2009 21:23

Souhlasím s Hellou, ale popis těsta některé také hledají:-) Je problém i s velikostmi forem, protože těch je už na trhu dost druhů. Zkušená kuchařka dokáže odhadnout, pro jak velkou formu je dort určen (snad by se mohl uvádět formy objem v litrech nebo v decilitrech) :-) Já mám třeba velké srdce a dvě různě velké podkovy:-) Pro každou z nich volím jiné množství těsta. U kulaté formy stačí průměr. Zrovna tak je rozdíl mezi pečenými močníky na plechu, protože jsou různé velikosti i podle trouby.

Hella Hella (moderátorka)

29. 8. 2009 20:23

Krásný dort, to je za bodík. S tím podrobným popisem mám u svých receptů taky vždycky problém. Jsem toho názoru, že takovéhle dortíky by patřily spíš do kategorie Zdobení, protože tady jde především o vzhled. Ten vnitřek - krém a těsto - si většinou každý udělá po svém, co má zrovna rodina ráda. Ale vím, že když se nějaké nezkušené kuchařince něco líbí, tak zkoumá z čeho to je. Pak je těžké se vždycky rozhodnout, jak ten recept napsat.

pipre pipre

29. 8. 2009 19:24

Dortík se mi moc líbí, je jemný, krásné růžičky. Ale také bych se přikláněla k podrobnějšímu popisu výroby krému zvlášť pro začínající kuchařinky, které tu hledají motivaci. Některá by totiž do vyšlehaného máslového krému mohla přidat rozpuštěnou čokoládu příliš teplou. Já osobně čokoládu (nejlépe nastrouhanou na struhadle) nechávám rozpustit za stálého míchání přímo v čokoládovém pudingu na konci jeho vaření, už jen nad mírným plamenem. Za několik sekund je čokoláda rozpuštěná. Za vzhled dortu ale dávám bodík:yes:

vybusna vybusna

29. 8. 2009 18:15

ivetka17 pekne srdiecko....ale aky krem ?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: močniky močníky recepty močníky na plech dort podkova recept mocnik recepty srdicko srdíčko recept recepty na mocniky mocniky s tvarohem recept na podkovu močníky z piskot močníky a dorty piskotove srdíčko recept recepty mocniku močniky hrnkove močníky s jablky zdobení podkovy recepty - močníky močníky dorty recept a zdobení podkovy

Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Srdíčko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YvwO