Srdíčko
Suroviny
Porce: dost
Nutriční hodnoty
Energie | 2 758 kJ / 659 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,36 g |
Tuky | 15,72 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 105,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 8. 2009 21:42
No to je ale nádhera, která si zaslouží bodíka.
29. 8. 2009 21:23
Souhlasím s Hellou, ale popis těsta některé také hledají Je problém i s velikostmi forem, protože těch je už na trhu dost druhů. Zkušená kuchařka dokáže odhadnout, pro jak velkou formu je dort určen (snad by se mohl uvádět formy objem v litrech nebo v decilitrech) Já mám třeba velké srdce a dvě různě velké podkovy Pro každou z nich volím jiné množství těsta. U kulaté formy stačí průměr. Zrovna tak je rozdíl mezi pečenými močníky na plechu, protože jsou různé velikosti i podle trouby.
29. 8. 2009 20:23
Krásný dort, to je za bodík. S tím podrobným popisem mám u svých receptů taky vždycky problém. Jsem toho názoru, že takovéhle dortíky by patřily spíš do kategorie Zdobení, protože tady jde především o vzhled. Ten vnitřek - krém a těsto - si většinou každý udělá po svém, co má zrovna rodina ráda. Ale vím, že když se nějaké nezkušené kuchařince něco líbí, tak zkoumá z čeho to je. Pak je těžké se vždycky rozhodnout, jak ten recept napsat.
29. 8. 2009 19:24
Dortík se mi moc líbí, je jemný, krásné růžičky. Ale také bych se přikláněla k podrobnějšímu popisu výroby krému zvlášť pro začínající kuchařinky, které tu hledají motivaci. Některá by totiž do vyšlehaného máslového krému mohla přidat rozpuštěnou čokoládu příliš teplou. Já osobně čokoládu (nejlépe nastrouhanou na struhadle) nechávám rozpustit za stálého míchání přímo v čokoládovém pudingu na konci jeho vaření, už jen nad mírným plamenem. Za několik sekund je čokoláda rozpuštěná. Za vzhled dortu ale dávám bodík
29. 8. 2009 18:15
ivetka17 pekne srdiecko....ale aky krem ?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 15 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 5 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 5 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 6 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 6 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
Další recepty
Tématické fráze: močniky močníky recepty močníky na plech dort podkova recept mocnik recepty srdicko srdíčko recept recepty na mocniky mocniky s tvarohem recept na podkovu močníky z piskot močníky a dorty piskotove srdíčko recept recepty mocniku močniky hrnkove močníky s jablky zdobení podkovy recepty - močníky močníky dorty recept a zdobení podkovy
Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá
Srdíčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvwO
5 názorů