

Srdíčko
Postup přípravy receptu
Upečeme tři pláty piškotu a spojíme krémem, povrch dortu pokryjeme marcipánem a marcipánovými růžemi.
Plníme jakýmkoliv krémem: příklad-uvaříme čokoládový puding, po vychladnutí jej našleháme s máslem a cukrem a pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Srdíčko
-
No to je ale nádhera, která si zaslouží bodíka.
-
Souhlasím s Hellou, ale popis těsta některé také hledají
Je problém i s velikostmi forem, protože těch je už na trhu dost druhů. Zkušená kuchařka dokáže odhadnout, pro jak velkou formu je dort určen (snad by se mohl uvádět formy objem v litrech nebo v decilitrech)
Já mám třeba velké srdce a dvě různě velké podkovy
Pro každou z nich volím jiné množství těsta. U kulaté formy stačí průměr. Zrovna tak je rozdíl mezi pečenými močníky na plechu, protože jsou různé velikosti i podle trouby.
-
Krásný dort, to je za bodík. S tím podrobným popisem mám u svých receptů taky vždycky problém. Jsem toho názoru, že takovéhle dortíky by patřily spíš do kategorie Zdobení, protože tady jde především o vzhled. Ten vnitřek - krém a těsto - si většinou každý udělá po svém, co má zrovna rodina ráda. Ale vím, že když se nějaké nezkušené kuchařince něco líbí, tak zkoumá z čeho to je. Pak je těžké se vždycky rozhodnout, jak ten recept napsat.
-
Dortík se mi moc líbí, je jemný, krásné růžičky. Ale také bych se přikláněla k podrobnějšímu popisu výroby krému zvlášť pro začínající kuchařinky, které tu hledají motivaci. Některá by totiž do vyšlehaného máslového krému mohla přidat rozpuštěnou čokoládu příliš teplou. Já osobně čokoládu (nejlépe nastrouhanou na struhadle) nechávám rozpustit za stálého míchání přímo v čokoládovém pudingu na konci jeho vaření, už jen nad mírným plamenem. Za několik sekund je čokoláda rozpuštěná. Za vzhled dortu ale dávám bodík
-
ivetka17 pekne srdiecko....ale aky krem ?