Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké martinské rohlíčky podle Markéty

Na den svatého Martina je tradicí péct sladké rohlíčky. Tyto připravíme bez kynutí díky spoustě másla v těstě. Rohlíčky jsou plněné výbornou náplní z vlašských ořechů ochucenou medem, perníkem a skořicí.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 47 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 17 min bez doby chlazení

47 min (30 min příprava + 17 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

10. 11. 2023 20:21

Suroviny pro 32 kusů

32 kusů

Nutriční hodnoty

Energie23 992 kJ / 5 734 kcal
Bílkoviny94,28 g
Tuky409,12 g
Vláknina25,43 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 599 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy406,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je podle Markéty v troubě, ale jelikož někdo má alergii na ořechy, dělám polovinu s ořechovou náplní z mého sešitu a polovinu s povidlovou náplní s mákem. Těsto je bez cukru a dá se použít i na výrobu slaného pečiva - záviny, taštičky apod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

14. 11. 2023 21:03

Moanka: :-) to je super - ohnuté nemusí být , hlavně. že jsou skvělé :-K mějte se super prima

Moanka Moanka

14. 11. 2023 20:59

Jeee, ty jsem dělala.:-) Moc nám chutnali. <3 Jen jsem je nezvládla ohnout, aby jako rohlíčky taky vypadaly. :-D Ale to na chuti neubralo… ;-) :yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

13. 11. 2023 08:56

magdalenka: :-) děkuji a měj se skvěle :-K

magdalenka magdalenka

13. 11. 2023 08:48

Marie Svarcova: ja ich zvyknem piecť na rodinné oslavy, akcie aj dva dni dopredu - uležalé sú lepšie a obyčajne pečiem z dvoch dávok. Tiež želám pekný deň.

Marie Svarcova Marie Svarcova

13. 11. 2023 08:32

magdalenka: :-) moc děkuji za komentář, naše babi i mamka je pekly kynuté, u nás jsou víc oblíbené tyto křehké. :-K Přeji krásný den :-K

magdalenka magdalenka

13. 11. 2023 08:08

Moje obľúbené, pečiem často, veľmi vďačné pečivo a (teoreticky) vydržia rohlíčky dlho. Do cesta dávam obyčajne margarín, pre mrňavky zabalím do rohlíčkov čokoládu. Mamka dávala makovú alebo orechovú náplň, patrilo to u nás do rodinného striebra. (Mám tu recept tiež.)

Marie Svarcova Marie Svarcova

13. 11. 2023 07:41

Mmelinda: :-)děkuji za komenzář, na datumu nezáleží,peču je kdykoli je chuť třeba i s hruškovými povidly nebo tvaroh s mákem= šimlová náplň, Náplně dělávám podle mamky už cca 50 let.:-K přeji krásný den

Mmelinda Mmelinda

13. 11. 2023 00:14

Nádhera....vyzkouším (ačkolivěk je již po Martinovi)....a ta náplň je tedy z Vašeho sešitku nebo podle Markéty?

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 11. 2023 21:03

RubyRom: :-) děkuji, zrovma jsem měla obš ruce pohmožděné (šikovná;-) ) tak moc pškné nejsou ale dobré byly.. :-K krásný večer

RubyRom RubyRom

12. 11. 2023 20:54

Krásné :yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 11. 2023 21:02

Bayta: :-) děkuji :-K kráený večer

Bayta (moderátorka)

10. 11. 2023 21:00

Moc se vám povedly <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, smetana zakysaná, cukr vanilkový, máslo, sůl, ořechy vlašské, smetana ke šlehání, skořice, med, kůra citronová, perník strouhaný, žloutek, voda, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Křehké martinské rohlíčky podle Markéty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0q5