Slepičí špagety
Slepici většinou používáme jen na vývar, pro maso už tak široké použití nemáme. Slepičí vařené maso má neutrální chuť, proto je dobré ho přiměřeně přikořenit. Zde je vhodně použito v omáčce ke špagetám.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 114 kJ / 744 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,88 g |
| Tuky | 60,90 g |
| Vláknina | 6,20 g |
| Cholesterol | 81 mg |
| Sodík | 106 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 29,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slepici uvaříme (vaříme těsně pod bodem varu 6-8 hodin), část vývaru odložíme.
Cibulku drobně pokrájíme a osmažíme na sádle. Krok 2: Na cibulku dáme restovat pokrájené uvařené maso ze slepice, zahustíme troškou hladké mouky. Přidáme sladkou a pálivou papriku, zalijeme slepičím vývarem (podle množství porcí). Krok 3: Chvilku povaříme a nakonec přidáme šlehačku a osolíme. Necháme lehce povařit a je hotovo. Krok 4: Špagety uvaříme dle návodu na obalu.
Podáváme přelité omáčkou a zdobíme plátky žampionů a rajčátek.
Cibulku drobně pokrájíme a osmažíme na sádle. Krok 2: Na cibulku dáme restovat pokrájené uvařené maso ze slepice, zahustíme troškou hladké mouky. Přidáme sladkou a pálivou papriku, zalijeme slepičím vývarem (podle množství porcí). Krok 3: Chvilku povaříme a nakonec přidáme šlehačku a osolíme. Necháme lehce povařit a je hotovo. Krok 4: Špagety uvaříme dle návodu na obalu.
Podáváme přelité omáčkou a zdobíme plátky žampionů a rajčátek.
Zveřejněno 24. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepičí špagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP9Xw
Moje poznámka
Slepičí špagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP9Xw
Nejnovější recepty
Steaky z hovězí svíčkové podle Mirka Kaliny
Přidáno před 16 minutami
Kuře s divokým kořením
Přidáno před 9 hodinami
Bábovka z pomazánkového másla s ořechy
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová kaše bez mouky
Přidáno před 18 hodinami
Čočka se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Cibulačka s červeným vínem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
[email protected] před 23 minutami
Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
arabam před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
NikoSarah7 před 8 hodinami
Zapečená polévka z červené řepy
Kajkajak před 8 hodinami
Rošťáci z vepřového masa
NikoSarah7 před 9 hodinami
Měkké medové perníčky
Taraa121 před 10 hodinami
Meruňkový páj
Xsaxana před 10 hodinami
Hrnkové palačinky
milanow před 11 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Alena Cermakova před 11 hodinami
Suroviny:
slepice,
cibule,
vývar drůbeží,
sádlo,
smetana,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
mouka hladká,
sůl,
těstoviny špagety,
žampióny,
rajče
Komentáře (4)