Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra s bylinkami a rukolou

Kuřecí játra mají jemnou chuť a proto osloví i ty, kteří vnitřnostem běžně neholdují. Minutkové jídlo s rukolou, provoněné tymiánem a šalvějí, bude nejlépe chutnat s jasmínovou rýží.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 657 kJ /
874 kcal
Bílkoviny91,32 g
Tuky26,30 g
Vláknina12,16 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 391 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy49,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme od žilek a dalších nečistot, propláchneme a necháme okapat. Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na osminky, česnek na plátky. Rukolu propláchneme a necháme okapat. Krok 3: Játra vložíme do mísy, přidáme nasekané bylinky, bílý pepř, římský kmín, sůl, 4 lžíce olivového oleje, zamícháme a necháme odležet. Krok 4: Hlubší pánev nahřejeme a vložíme játra. Zprudka je pár minut restujeme, aby se zatáhla (zešedla), poté přidáme nakrájenou cibuli a česnek, mouku a opět pár minut restujeme. Krok 5: Poté podlijeme vodou (vývarem) a necháme bez poklice mírně provářet. Zredukujeme tím tekutinu a suroviny se podusí. Krok 6: Po 10 minutách přilijeme bílé víno, chvilku provaříme, dochutíme solí, čerstvě namletým barevným pepřem a těsně před vypnutím vmícháme rukolu. Pak už nevaříme. Krok 7: Na talíři jídlo dozdobíme jemně nakrájenou naťovou cibulkou. Jako příloha se hodí rýže, v tomto případě jasmínová.

TIP: Jak uvařit jasmínovou rýži

Zveřejněno 29. 1. 2024

Poznámka autorky mirca75

Čerstvé bylinky lze samozřejmě nahradit sušenými. Víno použít nemusíte, ale dodá pokrmu vůni a jemnou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra s bylinkami a rukolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADMEO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra s bylinkami a rukolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADMEO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, šalvěj, tymián, římský kmín mletý, sůl, pepř bílý mletý, pepř čtyř barev, olej olivový, cibule červená, česnek, mouka hladká, rukola, víno bílé suché, voda, cibulka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu