

Jablenky
Suroviny
- 500 g jablek
- 1/4 l mléka
- 2 žloutky
- 2 bílky
- 2 lžíce moučkového cukru
- prášek do pečiva
- 5 lžic polohr. mouky
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Z mléka, žloutků, sněhu z bílků a kypřícího prášku uděláme řídké těstíčko a vsypeme do něj kousky jablek.
Zlehka promícháme a lžící pak tvoříme hromádky, které sázíme na pánev do rozehřátého oleje.
Osmažíme je po obou stranách a ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Jablenky
-
Dá se to jíst i studené? Máme na pondělí pozvaných pár hostů, tak bych je udělala.
Díky za odpověď.
-
Nejen že to vypadá mňakovitě...ale vyzkoušela jsem a sou výýborný : ) Přítel se smál názvu ale jakmile ochutnal...tak padla všechna čest názvu :) navíc je to perfektní na podzimní období...hned se recept rozšířila do rodiny, děkuji za nápad a přidávám bodík : )
-
Vypadá to mňamkovitě
bodík