Kuřecí rychlovka po italsku
Rodina volá po jídle a vy ji chcete co nejdříve pohostit? Stačí mít doma kuřecí prsní řízky a trochu středomořských surovin. Úprava masa "po italsku" je rychlá a velmi snadná, výsledkem je chutné jídlo připravené do půl hodiny.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 027 kJ / 4 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 354,64 g |
Tuky | 285,72 g |
Vláknina | 10,99 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 6,01 g |
Sacharidy | 74,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí řízky podélně rozřízneme na polovinu. Dílny zmenšíme i zúžíme. Nenaklepáváme. Mírně osolíme a opepříme.
Krok 2: Mouku a parmazán promícháme a maso v něm obalíme.
Krok 3: Do hlubší pánve vlijeme asi polovinu oleje a vložíme třetinu másla. Rozpustíme. Pokud nám zbyla směs mouky a parmazánu, můžeme před smažením ještě jednou obalit. Smažíme z obou stran dohněda. Opečené maso dáme stranou, přilijeme olivový olej, přidáme máslo a opečeme zbylé maso.
Dáme jej stranou. Krok 4: Připravíme omáčku tak, že do pánve přidáme vývar, limetkovou šťávu a kapary. Vrátíme maso a snížíme teplotu. Vaříme ještě asi 5 minut. Maso během vaření 1x otočíme. Krok 5: Poté maso vyjmeme na servírovací talíř. Do omáčky v pánvi vešleháme zbývající máslo. Dle chuti dosolíme a dopepříme (spíše není třeba). Krok 6: Kuřecí maso omáčkou přelijeme, posypeme čerstvou petrželkou a neprodleně nosíme na stůl. Ideální přílohou jsou brambory.
Dáme jej stranou. Krok 4: Připravíme omáčku tak, že do pánve přidáme vývar, limetkovou šťávu a kapary. Vrátíme maso a snížíme teplotu. Vaříme ještě asi 5 minut. Maso během vaření 1x otočíme. Krok 5: Poté maso vyjmeme na servírovací talíř. Do omáčky v pánvi vešleháme zbývající máslo. Dle chuti dosolíme a dopepříme (spíše není třeba). Krok 6: Kuřecí maso omáčkou přelijeme, posypeme čerstvou petrželkou a neprodleně nosíme na stůl. Ideální přílohou jsou brambory.
Zveřejněno 1. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí rychlovka po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxlKk
Moje poznámka
Kuřecí rychlovka po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxlKk
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 8 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 8 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 14 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
parmazán,
olej olivový,
máslo,
vývar kuřecí,
limetka,
kapary,
petrželka
Komentáře (10)