Masová pánev
Lahodnou směs šťavnatých kousků masa a dušené zeleniny podáváme polévanou ochucenou zakysanou smetanou. V jídle si vychutnáme mnoho chutí, které spolu dobře ladí. Podáváme s bramborami nebo s rýží.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 382 kJ / 1 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,38 g |
Tuky | 49,97 g |
Vláknina | 20,20 g |
Cholesterol | 236 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 28,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, zbavíme ho tučných částí a nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné. Ty rozkrájíme na stejnoměrné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: V hlubší pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opékáme ze všech stran asi 10 minut. Podle potřeby osolíme a opepříme.
Krok 3: Potom přidáme kolečka cibule. Chvilku společně opékáme, pak pánev zakryjeme poklicí a dusíme zhruba 35 minut. Je-li třeba, směs podlijeme troškou horké vody nebo masového vývaru.
Krok 4: Zelí rozebereme na listy, které rozkrájíme na kostky, cuketu oloupeme, rozkrájíme na hranolky, rajčata na poloviny.
Krok 5: K masové směsi přidáme cukety a 8 minut dusíme. Pak přidáme zelí, rajčata a společně dusíme ještě 4 minuty. Dochutíme solí a pepřem.
Krok 6: Zakysanou smetanu prošleháme spolu se špetkou koření a přeléváme jí pokrm.
Krok 7: Vhodnou přílohou je dušená rýže, kterou nakonec můžeme vmíchat do pánve ke směsi, nebo vařené brambory.
Zveřejněno 16. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masová pánev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYN6
Moje poznámka
Masová pánev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYN6
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 2 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 2 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 2 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 2 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 2 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 3 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 4 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 4 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
zelí pekingské,
cuketa,
rajče cherry,
smetana zakysaná,
koření polévkové,
vývar masový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.