Citronová kuřecí prsíčka s pepřem

tajja Kuchař: tajja

Doba přípravy: 20min. 2 porce Dietní recepty , Ostatní 28 názorů

Suroviny

2 ks kuřecích prsou
1 stroužek česneku
2 lžičky mletého pepř
trocha citronové kůry
1/2 lžičky mleté papriky
1 lžíce olivového oleje
1/2 ks citronu - vymačkejte šťávu
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky oregana
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa naklepeme na tenké řízky. Veškeré suroviny smícháme v misce, kuřecí kousky do ní naložíme a necháme marinovat nejméně 2 hodiny v chladu.

  2. Poté kuřecí prsíčka zvolna osmažíme na pánvi dozlatova. Z výpeku můžeme udělat omáčku - přidáme do tuku trochu mouky na jíšku, zasmažíme, zalijeme vodou a případně dochutíme.

  3. Podáváme s bramborem či dušenou zeleninou jako lehké osvěžující jídlo.

Poznámka

zdroj fc Recepty do 30,- Kč

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 221 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Citronová kuřecí prsíčka s pepřem

  • casino casino

    Malovany pernicek: Frantiska:
    Každý máte pravdu... Někdy víc..., někdy míň... :-)
    Malovany pernicek:
    Ano, v podstatě "zatahuji" - je to projev minutkové přípravy jak píše Frantiska::yes: leč pokud bych maso na pánvi trýznil déle jak pár minut, tak kvalitě masa by to neprospělo :no: "Zatahování" má před další tepelnou úpravou smysl u špalku masa, ale ne u masa krájeného na plátky:-!
    Frantiska:
    Ano je to minutka, ale na rozdíl od rcp maso nedělám "zvolna", ale zprudka:yes::-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Malovany pernicek: ne to by je pak musel nechat dusit :) Ja ho pochopila, ze normalne opekl na panvi jako minutku. Presne tak, jak to je v receptu.

    Odpovědět

  • Malovany pernicek Malovany pernicek

    casino: plátky kuřecího masa jste tedy nechal předem zatáhnout?

    Odpovědět

  • casino casino

    Tak maso mělo 400g; naplátkováno bylo na tl. skoro 2 cm, nenaklepával jsem, ale pouze trošku srovnal dlaní. Ostatního jsem dal podle rcp - marináda je spíše pasta; marinovalo se přes noc.
    Aby si maso uchovalo šťavnatost, bylo zprudka osmaženo (celkem asi 3 minuty)
    Výpek zaprášen moukou a s mlékem připraven jakýsi květem ochucený bešamel.
    Podáváno bylo s dušenou rýží a salátem
    A jaké že to bylo?
    No, tchyňce jsem ani nenabídl..., paní casinové přišlo přepepřené..., a mně chutnalo:-)
    Tož tak :-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lenunka: souhlas;-):yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    casino: já to myslela spíš tak, že když si někdo vybírá recept, tak by si neměl vybrat takový, kde jsou ingredience, které nerad nebo je nemá rád v takovém množství, v jakém je recept uvádí...v tom případě by si měl vybrat jiný, je jich tu přece spousta:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    casino: je to na chuti každého člověka,já jsem se držela přesně receptu nic jsem neotírala nebylo to třeba,nám jídlo chutnalo a kdo si přečte už v názvu,že je to s pepřem,tak musí počítat,že je to pikantní,ale velice dobré.Já osobně nemám ráda moc pikantní nebo chcete-li pálivé,ale přesto jsem to chtěla vyzkoušet a i mě velmi chutnalo.A zase mě včera rozladilo,že někdo se může vyjadřovat takto o jídle,už jsme to tady u jiných receptů mnohokrát říkali,ale snad umím číst, tedy předpokládám a tak si vyberu jiný recept je jich tady dnes už přes 51tisíc.;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Lenunka:
    Pepř mám rád...
    Nikde nestojí, že se marináda z masa před smažením otře a zákonitě pepř z jídla a omáčky tedy nikam nezdrhne a 2KL MLETÉHO:-! pepře na 2 porce mi přijde priveľa
    Rcp má být napsán tak, aby chutí vyhovoval průměrnému konzumentovi a ne tak aby kuchtík přemítal, čeho že je moc či málo a tady nezbývá než doufat, že autorka měla namletý pepř po babičce, že ;-)
    No, na druhou stranu přes jídla na pepři mi tady přijde zkušená Eliza: a ta doporučuje rcp dodržet...
    Tož čert ale ví, zda by mi jenom slušné vychování zabránilo vyjádřit se podobně neomaleně jako Petra:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    mě se vždycky líbí, když někdo vypne mozek, nasype do jídla vše podle receptu, i když třeba ví, že pepř nerad, a pak píše...to je přepepřené, pálí to, to já nerad...tak proč to teda vaří?:-O

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    František: Na základě Vašeho včerejšího komentu jsem dnes tento recept vyzkoušela a to hlavně i protože Eliza dávala fotky a znám jí jako výbornou kuchařku a sama chválila, u ní se dá vsázet na jistotu.Recept je výborný,pravda díky pepři trochu pikantnější,ale to si každý může upravit dle svého.Takže závěr chutnalo nám moc a myslím,že pokud se nezadařilo,tak to není vina receptu.;-)
    A ještě poznámka pro Vás i pro Petru,nemusí Vám jídlo chutnat,ale i to se dá vyjádřit slušnou formou,než jste učinili.

    Odpovědět

  • František František(neregistrovaný)

    Petra: Máš pravdu. Je to kyselé, přepepřené ( a to jsem ze strachu dal jen jednu lžičku) . Opravdu hnusné jídlo. Nechápu, že o tomhle může někdo říct, že je to výborné. Nedoporučuju :-!:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    hnus... přepepřené a kyselé... vždyť logicky, 2 lžičky pepře na 2 prsa? no nikdy víc.. vyhozené peníze. a Vy co tu doporučujete máte asi vyříznutý jazyk nebo chuťové buňky v prdeli. Neberte si to osobně ale je to hnus vyblitej... nedoporučuji:-!:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ja som nedala papriku,pridala som aj šťavu z limetiek a ešte čerstvé oregano a bazalku.Je to fakt delikatesa:-*,aj priateľ chválil do nemoty:-D+12

    Odpovědět

  • mixed-up mixed-up

    Tomu říkám krása. Vyzkouším, vypadá to výborně. Musím říct, že musíte být kuchařka s fantazií:-);-):yes::yes:

    Odpovědět

  • zuzanarau zuzanarau

    to slovičkaření je někdy hrozné co:-((:-((nic si z toho nedělej papaní je perfektní, dneska jsem to dělala a pokud bych mohla dala bych tisíc bodů veliká mňamka;-);-);-):-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuřecí prsíčka recepty podle pohlreicha kuřecí prsíčka recepty z kurecich prsicek kuřecí prsíčka na pánvi kureci prsicka recepty uprava kuřecích prsou citronové kuře podle pohlreicha kuřecí prsa úprava kuřecí prsíčka recepty do trouby dietní kuřecí prsíčka marinády na kuřecí prsíčka kuřecí prsa na citronu úprava kuřecích prs kuřecí prsa s citronem kuřecí prsíčka zdravě kuřecí v citronové marinádě kuřecí prsa zdravě kuřecí prsíčka v troubě úprava kuřecích prsíček úprava kuřecí prsa