Francouská kuřecí polévka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 1 názor

00
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

25 dkg kuřecího masa
Nyní v akci
máslo
Nyní v akci
10 dkg mražené zeleninové směsi
2,5 dl bílého vína
2 dl smetany
sůl
pepř
petrželka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazenou zeleninovou směs podusíme na 2 lžících másla, přidáme bílé víno a 1, 2 litru drůbežího vývaru nebo vody s rozpuštěnou bujonovou kostkou a vaříme asi 20 minut.

  2. Polévku přecedíme a měkkou zeleninu protřeme sítem. Na lžíci másla nebo jiného tuku opečeme drůbeží maso (prsa, stehna) nakrájené na kostičky, které osolíme, opepříme a pečeme do změknutí.

  3. Do základního vývaru přidáme osmažené maso, nalijeme smetanu, ochutíme nasekanou petrželkou nebo celerovou natí a prohřejeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouská kuřecí polévka

  • charota charota

    vypadá to víborně;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo