Francouská kuřecí polévka

Suroviny

25 dkg kuřecího masa
máslo
10 dkg mražené zeleninové směsi
2,5 dl bílého vína
2 dl smetany
sůl
pepř
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazenou zeleninovou směs podusíme na 2 lžících másla, přidáme bílé víno a 1, 2 litru drůbežího vývaru nebo vody s rozpuštěnou bujonovou kostkou a vaříme asi 20 minut.

  2. Polévku přecedíme a měkkou zeleninu protřeme sítem. Na lžíci másla nebo jiného tuku opečeme drůbeží maso (prsa, stehna) nakrájené na kostičky, které osolíme, opepříme a pečeme do změknutí.

  3. Do základního vývaru přidáme osmažené maso, nalijeme smetanu, ochutíme nasekanou petrželkou nebo celerovou natí a prohřejeme.

Komentáře k receptu Francouská kuřecí polévka

  • charota charota(neregistrovaná)

    vypadá to víborně;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzká kuchyně kuřecí maso recepty polévky recepty francouzká polévka recepty z kuřecího masa polévka z kuřecích srdcí francouzká jídla kuřecí žaludky recept kuřecí roláda recept francouzka kuchyne recepty recepty z kuřecího polévky zeleninová polévka recept polévka z kuřecích žaludků tn.cz recepty bramborové knedlíky francouzká polívka francouzká polévka recept pohlreich vyvarova polevka francouzké polévky ratatuj recept