Lívanečky s plněným cuketovým květem
Sladké lívanečky, s decentním rumovým aroma, můžeme trochu netradičně podávat se smaženými cuketovými květy, naplněnými sladkým tvarohem s rozinkami. Tato kombinace je zajímavá a velice chutná.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 454 kJ / 2 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,42 g |
Tuky | 50,92 g |
Vláknina | 15,15 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 1,97 g |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 468,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku promícháme s práškem do pečiva a jedlou sodou. Prosejeme. Přidáme mléko, vejce, olej a vše dobře metličkou promícháme.
Krok 2: Oddělíme čtvrtinu těsta, do kterého přidáme rum a to použijeme na obalení naplněných květů. Ze zbytku těsta usmažíme lívanečky.
Krok 3: Do tvarohu přidáme dle chuti cukr, vanilku, skořici, pudinkový prášek a promícháme.
Krok 4: Z květů opatrně odstraníme pestíky, do 3/4 naplníme sladkým tvarohem a rozinkami, konce stočíme, květ namočíme do těstíčka s rumem a smažíme na oleji.
Krok 5: Lívanečky potřeme tvarohem a ozdobíme ovocem.
Zveřejněno 24. 8. 2024 20:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lívanečky s plněným cuketovým květem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOqq
Nejnovější recepty
Luhačovický špaček
Přidáno před 4 hodinami
Vaječná frittata s pečenou dýní
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 18 hodinami
Ořechový dort
Přidáno před 22 hodinami
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno 9. 10. 2024 12:38
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno 9. 10. 2024 12:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Fitulka před 1 hodinou
Kmínová polévka - "vídeňská"
Fitulka před 1 hodinou
Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko
NikVe před 2 hodinami
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 2 hodinami
Rajčatový salát s majolkou
juannita před 2 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 2 hodinami
Linecké cukroví
Panova před 2 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 2 hodinami
Dýňové muffiny
Brumaire před 3 hodinami
Zeleninová polévka s rýži
vakl1 před 4 hodinami
Komentáře (1)