Švestková povidla podomácku

Lubik Kuchař: Lubik

Zavařeniny 1 názor

Suroviny

4 kg švestek
1 kg cukru
1 panák rumu (lze nahradit jiným alkoholem)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na malé kousky a zasypeme cukrem. Přidáme 1 panák rumu. Necháme v lednici minimálně přes noc, hezky pustí šťávu.

  2. Vaříme na mírném ohni cca 1,5 hod a občas mícháme.

  3. Hustotu kontrolujeme tak, že lžící dáme trochu povidel na malý talířek a chvilku počkáme, než to zchládne. Když talířek obrátíme, nesmí z něj povidla stéct.

  4. Hotová povidla naplníme do skleniček, uzavřeme je a dnem vzhůru necháme zchladit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švestková povidla podomácku

  • Sudet Sudet

    Jé, co já se navařila povidel, jen v loni kolem 50ti kg. Letos se mě těžce nechce, tak povidla nejsou.... I když kdo ví, co bude za týden...
    Jinak autorko, dělám stejně:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: rychlá švestková povidla švestková povidla recept top recepty švestková povidla recept na švestková povidla švestkové povidla trochu jinak švestková povidla hustota svestkova povidla s s medem recepty - švestkové povidly švestkova povidla top recepty top recept na švestkové povidla švestková povidla recepty recept na švestkové povidla švestkové povidla.cz povidli sveskove recept švestková povidla s medem švestková povidla v troubě švestkove povidlí svestkova povidla recept broskvova klevela švestkové povidlí,příprava

Zapomněl/a jsem heslo