Očkatý chléb s kefírem

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 3 názory

Suroviny

100 g kefíru (dávám domácí, z tibetské kefírové houby)
280 g vody
2 rovné lžičky soli
2 lžičky kmínu
lžíce oleje
120 g žitné chlebové mouky
100 g hladké mouky
280 g pšeničné chlebové mouky
10 g droždí
velká lžíce žitného kvásku
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak sypké a zapneme program Základní (Klasik).

  2. Hotový chleba z formy vyklepneme a dáme vychledit na mřížku.

Poznámka

Chleba je plný oček, pružný a velice dobrý - u nás patří k nejoblíbenějším.

Vydrží dobrý i tři dny.

Recept ze stránek http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Očkatý chléb s kefírem

  • magdalenka magdalenka

    Kefír (alebo jogurt) často pridávam do kysnutého cesta. Chlieb s ním je výborný, rada pridávam bod.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Máme rádi takové chleby :yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jestli se nemýlím, ten jsem už od tebe dělala :-p:yes:
    Taky nám moc chutná :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: cuketový chleba s kefírem cuketový chléb s kefírem chleba v domácí pekárně z tibetské houby žitný chléb s kefírem cuketový chleb s kefiru domácí chléb kefír chléb s cuketou a kefírem chlieb s podmaslim

Zapomněl/a jsem heslo