Domácí švestková povidla
Závěr léta se nese zpravidla v duchu zpracovávání úrody a přípravě na zimu. Švestky právě dozrávají a je tedy čas z nich kromě jiného připravit také povidla. S kořením a kapkou rumu budou dělat parádu hlavně na buchtách a v koláčích.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 675 kJ / 1 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,16 g |
| Tuky | 0,08 g |
| Vláknina | 5,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 263,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky umyjeme, vypeckujeme a semeleme v mlýnku na maso nebo je rozmixujeme. Vlijeme do širokého kastrolu a za stálého míchání přivedeme k varu.
Krok 2: Vaříme 40 minut, pak přidáme cukr a koření a vaříme dál, než povidla dostatečně zhoustnou. Správná hustota znamená, že se za vařečkou začne tvořit brázdička.
Krok 3: Vařící povidla vlijeme do vymytých a čistých sklenic, povrch pokapeme rumem a otřeme jim hrdla po plnění. Sklenice uzavřeme a uchováme v chladu.
Zveřejněno 7. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYE2
Moje poznámka
Domácí švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYE2
Nejnovější recepty
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 11 minutami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 16 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marinovaný zelný salát
Radovan123 před 1 hodinou
Hrášková polévka podle Pohlreicha
ZboSy před 2 hodinami
Cikánská hovězí pečeně
ZboSy před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jaeh1936 před 3 hodinami
Smažená rýže
Kajkajak před 8 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 8 hodinami
Jablečné lívance
Brumaire před 9 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 10 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 10 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 11 hodinami
Suroviny:
švestky,
cukr,
rum,
koření
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.