Plněné žampióny zeleninou
Čas od času není od věci připravit si oběd bez masa. Zapečené žampióny, plněné zeleninovou směsí a sýrem, jsou plné chuti a můžete je podávat jako samostatný pokrm nebo také jako přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 232 kJ / 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,98 g |
| Tuky | 1,90 g |
| Vláknina | 31,03 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 75 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 35,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze žampiónů odstraníme nožičky, hlavičky oloupeme. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriku na droboučko, rajčátka na menší kousky, nožičky žampiónů na plátky.
Krok 2: V kastrůlku rozpálíme lžíci tuku. Vše, kromě hlaviček, dáme do kastrůlku velmi pomalu smažit. Okořeníme pepřem a kořením. Občas přikápneme vodu.
Krok 3: Mezitím vymažeme pekáček tukem a naskládáme do něj jednu hlavičku žampiónu vedle druhé. Camembert nakrájíme na plátky.
Krok 4: Do téměř orestované zeleniny, těsně před vypnutím, vmícháme hrst strouhané goudy. Směs rozdělíme stejnoměrně do kloboučků a překryjeme polovinou plátku camembertu.
Krok 5: Pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 25 minut.
Krok 6: Podáváme s vařenými brambory, rýží, skleněnými rýžovými nudlemi nebo hranolky.
Zveřejněno 2. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné žampióny zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6JR
Moje poznámka
Plněné žampióny zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6JR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 20 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Suroviny:
žampióny,
paprika čerstvá červená,
rajče cherry,
pórek,
pepř mletý,
sýr gouda,
koření,
sůl,
olej,
sýr camembert,
tuk
Komentáře (3)