Brambory s pórkem a smetanou

Boubelinda Kuchařka:

Pro začátečníky 2 názory

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

Brambory (množství dle pekáčku, ve kterém budete zapékat),
4 uvařená vajíčka
1/2 pórku (já měla mražený - tak 2-3 hrstě)
2 debrecínské párky
2 malé cibule
100 g eidamu
1 smetana 12% (ta žlutá)
2 plátky hery nebo jiného tuku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Zapékací mísu si vymažeme máslem a vyskládáme brambory asi do 1/3 výšky misky.

  3. Přidáme pórek, další vrstvu brambor a párek nakrájený na kolečka.

  4. Pokračujeme s další vrstvou brambor.

  5. Cibuli nakrájíme na kostičky a posypeme jí brambory.

  6. Vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostičky a nasypeme na cibuli.

  7. Nastrouháme si eidam a hustě posypeme vajíčka.

  8. Nahoru dáme 2 plátky másla a dáme péct na 200°C asi hodinku, hodinku a 10 min - prostě doměkka. Asi po půl hodince pečení - když začne sýr růžovět - zalijeme smetanou a dopékáme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Brambory s pórkem a smetanou

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo